Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά την κατάρρευση πολυώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για νεκρούς και εγκλωβισμένους.

Η πολυκατοικία των 12 ορόφων κατέρρευσε μερικώς τις πρωινές ώρες, όπως επιβεβαίωσε η πυροσβεστική, ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να είναι νεκροί ή παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια στο Champlain Towers South.

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο NBC 6 South Florida, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ζωντανό από τα χαλάσματα ένα αγόρι. Πάνω από 80 πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων βρίσκονται στο σημείο.

Ένας μάρτυρας, ο οποίος διαμένει στη νότια Φλόριντα με την οικογένειά του, βρισκόταν σε γειτονικό κτίριο και δήλωσε ότι τη στιγμή της κατάρρευσης ένιωσε κάτι σαν ανεμοστρόβιλο ή σεισμό, όπως μετέδωσε το Fox News.

 

 

Τουλάχιστον δύο άτομα και ένας πυροσβέστης έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με πιθανά θύματα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Εικόνες και βίντεο από τη σκηνή δείχνουν ότι ένα ολόκληρο τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε, το οποίο άφησε τεράστιους σωρούς συντρίμμια στη γωνία της λεωφόρου Collins.

Οι μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν ανθρώπους να ουρλιάζουν κάτω από τα ερείπια κατά τη διάρκεια των προσπαθειών των πυροσβεστών να τους απελευθερώσουν από τα συντρίμμια.