Η Κατερίνα Καινούργιου αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για το Σεπτέμβρη, χωρίς όμως να διευκρινίσει τη συχνότητα που θα τη δούμε, παρά τις έντονες φήμες που τη θέλουν να μετακομίζει στον Alpha.

Εξώδικο «φωτιά» από την Κατερίνα Καινούργιου στο Open

Σύμφωνα με πηγές από το κανάλι της Παιανίας, η Κατερίνα Καινούργιου απέστειλε εξώδικο στον σταθμό του Open όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η Διεύθυνση προγράμματος τον τελευταίο χρόνο προχώρησε σε σταδιακή υποβάθμιση των μέσων παραγωγής» – πάρα το γεγονός ότι η εκπομπή βρισκόταν στην κορυφή της τηλεθέασης.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, ο σταθμός, προχώρησε σε μείωση κόστους της εκπομπής, αφαιρώντας σημαντικούς πόρους παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει οι συντελεστές για επανόρθωση, π.χ. μείωση των ωρών μοντάζ, μείωση στις βάρδιες και τον αριθμό των εξωτερικών συνεργείων, και μετά από αποχώρηση μελών της δημοσιογραφικής ομάδας έμεινε η ομάδα της εκπομπής υποστελεχωμένη.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλει η Κατερίνα Καινούργιου λίγους μήνες μετά την ανανέωση της συνεργασίας (το 2020), προστέθηκε άλλη μία προβληματική διάσταση. Η καθολική απουσία της Διεύθυνσης Προγράμματος από διαδικασίες και πρωτόκολλα όπως συσκέψεις, συζητήσεις, ανταλλαγή επικοινωνίας και ανταπόκριση στα ζητήματα που προέκυπταν.

Χάθηκε η εμπιστοσύνη

Το τελευταίο διάστημα πηγές του OPEN αναφέρουν έχει κλονιστεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της παρουσιάστριας και του σταθμού και η πίστη μου στο μέλλον της συνεργασίας. Ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, με μία σειρά από ενέργειες του σταθμού εθίγη η ηθική και επαγγελματική υπόσταση της παρουσιάστριας.

Κάποιες από τις ενέργειες είναι, η αποστολή εξωδίκων σε τρίτους μέσω των οποίων επλήγη η επαγγελματική αξιοπιστία της παρουσιάστριας, και έτσι δημιουργήθηκαν συνθήκες «αποκλεισμού» της από την αγορά και κοινοποιήθηκαν σε τρίτους εμπιστευτικά στοιχεία.

Λόγω του κλίματος δυσαρέσκειας που υπήρχε, μέσω emails ζητήθηκε ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους να γίνει συζήτηση ανανέωσης της συνεργασίας βασικών συντελεστών της εκπομπής για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, το οποίο ουδέποτε έγινε.