Στη Μητρόπολη Αθηνών πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου η κηδεία της Κατερίνας Χέλμη.

Συγγενείς, φίλοι, αλλά και αρκετοί καλλιτέχνες για το τελευταίο «αντίο» στην αείμνηστη ηθοποιό, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου σε ηλικία 83 ετών.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που έδωσαν το «παρών» ήταν οι: Άννα Φόνσου, Σπύρος Μπιμπίλας, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Μαίρη Βιδάλη.

Το «παρών» έδωσε και ο  υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Δείτε φωτογραφίες

xelmi_giatromanolakis
Νικόλας Γιατρομανωλάκης και Χάρης Ρώμας
kideia-xelmi-6
Άννα Φόνσου
kideia-xelmi-5
Νικηφόρος Χαραγκιώνης-Ευδοκία Ρουμελιώτη
kideia-xelmi-3
Σπύρος Μπιμπίλας, Αλμπέρτο και Σάρα Εσκενάζυ
kideia-xelmi-2
kideia-xelmi-1

Ποια ήταν η Κατερίνα Χέλμη

Η Κατερίνα Χέλμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς», αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία ήταν «Τα κόκκινα φανάρια» (1963) σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας» (1968) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Είχε ασχοληθεί επίσης με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων. Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.

Η Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994 εξελέγη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Διαβάστε περισσότερα