Είναι μια από τις πιο όμορφες και ταλαντούχες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Ωστόσο, η γοητευτική Βρετανίδα Κέιτ Μπέκινσέιλ θεωρεί πως το γεγονός ότι είναι πολύ έξυπνη (με δείκτη ευφυίας 152), δεν της κάνει καλό στο χώρο της.

«Ο υψηλός δείκτης ευφυίας μου είναι «αναπηρία» στο Χόλιγουντ», υποστηρίζει η 48χρονη Βρετανίδα ηθοποιός μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χάουαρντ Στερν.

«Κάθε γιατρός, κάθε άτομο που έχω συναντήσει, μου έχει πει: «Θα ήσουν πολύ πιο ευτυχισμένη αν ήσουν 30% λιγότερο έξυπνη».

«Δεν είναι καλό για μένα, όμως. Πραγματικά δεν με βοηθάει στην καριέρα μου. Απλώς πιστεύω ότι μπορεί να είναι μειονέκτημα στην πραγματικότητα», παραδέχεται η καστανή ηθοποιός.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο, η Κέιτ αστειεύτηκε λέγοντας ότι, από τότε που έκανε το τεστ για τον δείκτη νοημοσύνης, πιθανότατα «έκαψε μερικά εγκεφαλικά κύτταρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μέσος άνθρωπος έχει δείκτη ευφυίας από 85 έως 115.

Η Μπέκινσειλ, με δείκτη ευφυίας 152 (ο Αινστάιν είχε 160), ανήκει στο 1% του πληθυσμού, όπως γράφει η εφημερίδα «Independent». Παράλληλα με την ηθοποιία, η Βρετανίδα ηθοποιός σπούδασε γαλλική και ρωσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έχει παίξει σε πολλές ταινίες, όπως το «Seren+dipity» και το «Περλ Χάρμπορ», όμως, η ταινία «Underworld» ήταν αυτή που την καθιέρωσε στο Χόλιγουντ.

Adhara Pérez Sánchez: Το 9χρονο κορίτσι που έχει υψηλότερο IQ από τον Albert Einstein και τον Stephen Hawking

Η Pérez έχει ήδη αποφοιτήσει από το γυμνάσιο και επί του παρόντος βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης δύο πτυχίων, ένα στη βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά και ένα στη μηχανική συστημάτων.

Μιλώντας στους Yucatan Times, η Pérez, που διαγνώστηκε με σύνδρομο Asperger, μια αναπτυξιακή διαταραχή που περιλαμβάνεται στο φάσμα του αυτισμού και μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, αποκάλυψε ότι την κορόιδευαν στο σχολείο. Πολλοί συμμαθητές της την αποκαλούσαν «φρικιό» και «περίεργη».

«Είδα ότι η Adhara έπαιζε σε ένα μικρό σπιτάκι στην αυλή του σχολείου και τα παιδιά την κλείδωσαν μέσα και άρχισαν να τη φωνάζουν «Φρικιό» και να χτυπούν το μικρό σπίτι. Έτσι είπα, ότι δεν θέλω να υποφέρει άλλο», είπε η μητέρα της, Nallely Sanchez.

Η Sanchez αποκάλυψε ότι η κόρη της έπεσε σε μια «πολύ βαθιά» κατάθλιψη και παρόλο που ήταν μια έξυπνη νεαρή μαθήτρια, δεν ήθελε πλέον να πάει στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους γονείς της ότι η Pérez κοιμόταν στην τάξη και έδειχνε προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος. Έχοντας επίγνωση της ασυνήθιστης ευφυΐας του παιδιού στο σπίτι, η Sanchez συνειδητοποίησε ότι το τρέχον εκπαιδευτικό σύστημα δεν ήταν το κατάλληλο για την κόρη της και αναζήτησε μία λύση για την Pérez. Αυτό ήταν ένα σημαντικό σημείο καμπής για την οικογένεια καθώς τότε κατάφεραν να αναγνωρίσουν το εξαιρετικά υψηλό IQ του κοριτσιού και να αναζητήσουν ένα μαθησιακό περιβάλλον που προσαρμόζεται στις μοναδικές δεξιότητες της.