Ο Αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε την Πέμπτη, τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη της νέας ταινίας γουέστερν που γύριζαν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Tο όπλο – ρέπλικα που κρατούσε ο Alec Baldwin εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας και να τραυματιστεί ένας εκ των σκηνοθετών.

Η Χαλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα «τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα» της ταινίας Rust, η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Συγκεκριμένα τη ζωή της έχασε η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς ενώ τραυματίας είναι ο 48χρονος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζόελ Σούζα.

Η Χαλίνα Χάτσινς, 42 ετών, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Ο Τζόελ Σόουζα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, 48 ετών, εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Tο δυστύχημα σημειώθηκε στο Bonanza Creek Ranch το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες πέραν του ότι ήταν ο 68χρονος Baldwin που κρατούσε το όπλο.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη στη Σάντα Φε βλήμα ή βλήματα χτύπησαν μέλη του συνεργείου της ταινίας του διάσημου ηθοποιού. Για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο αν το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες ή αν το μπαρούτι που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκτόξευσε κάποιου είδους θραύσματα που τραυμάτισαν θανάσιμα την 42χρονη και τραυμάτισαν τον 48χρονο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες. Διενεργείται έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες. Ως αυτό το στάδιο, δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες καθώς η υπόθεση ακόμα ερευνάται.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Rust

Χαλίνα Χάτσινς: Ποια είναι η διευθύντρια φωτογραφίας που σκοτώθηκε

Η 42χρονη κινηματογραφίστρια δέχθηκε, από άγνωστο μέχρι τώρα λόγο, τα άσφαιρα βλήματα από το απασφαλισμένο όπλο και άμεσα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε. Γεννημένη στην Ουκρανία και μεγάλωσε σε μία στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο.

Είχε σπουδάσει δημοσιογραφία και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ, ως μέλος της ομάδα έρευνας. Στην πορεία αποφάσισε να αλλάξει καριέρα, μετακόμισε στο Λος Άντζελες και το 2015 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Η 42χρονη Χάτσινς θεωρείτο ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Χόλιγουντ.

Ήταν κόρη στρατιωτικού και είχε μεγαλώσει σε στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλιο πριν να πάει σε κολλέγιο στο Κίεβο. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βρετανία για να ασχοληθεί με τα ντοκιμαντέρ πριν τελικά να ταξιδέψεις στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες όπου έκανε διδακτορικό στον κινηματογράφο.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Rust Χαλίνα Χάτσινς

Μεταξύ άλλων ταινιών μεγάλου μήκους στις οποίες εργάστηκε περιλαμβάνονται το αστυνομικό δράμα του Michael Nell Blindfire (2020), η ταινία τρόμου της Cate Devaney The Mad Hatter (2021), το To the New Girl της Adriana González-Vega (2020) και η ταινία τρόμου Darlin’ (2019) της Pollyanna McIntosh.

Η ίδια αποκάλεσε τον εαυτό της «ανήσυχη και ονειροπόλα». Δύο ημέρες πριν το δυστύχημα, μάλιστα, είχε αναρτήσει βίντεο στο Instagram με την ίδια να κάνει ιππασία στο ρεπό της από τα γυρίσματα της ταινίας με τον Άλεκ Μπάλντουιν.

Η ταινία Rust, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κ. Σόουζα, έχει τον Άλεκ Μπάλντουιν συμπαραγωγό και πρωταγωνιστή στον ρόλο του παράνομου Χάρλαντ Ραστ, που πάει να βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για φόνο. Ο κ. Μπάλντουιν, 63 ετών, είναι εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, κυρίως για το ότι μιμείτο τον Ντόναλντ Τραμπ στη σατιρική εκπομπή Saturday Night Live.

Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow.

Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».