Νέες καταθέσεις γιατρών από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, οι οποίες «καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως προκύπτει από τα όσα ισχυρίστηκαν οι γιατροί στη 18η Ανακρίτρια, η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί σε άριστη φυσική και κλινική κατάσταση, το οποίο δεν θα μπορούσε να εμφανίσει ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο, όπως αυτό που οδήγησε στην πρώτη ανακοπή. Στις 9 Απριλίου και ενώ η 9χρονη είχε εξεταστεί και ήταν έτοιμη να λάβει εξιτήριο, η μητέρα ενημέρωσε τους γιατρούς ότι το παιδί έκανε εμετό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε κατάθεσή του, γιατρός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών που εξέτασε την Τζωρτζίνα:

«Γενικά είχε καλή κλινική εικόνα. Φαινόταν ένα παιδί ταλαιπωρημένο λόγω του εμετού που είχε κάνει προηγουμένως. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η μητέρα ήταν καπως επιθετική και μας είπε: Σε αυτό το παιδί θα δώσετε εξιτήριο».

Σε άλλη κατάθεση αναφέρεται ότι ενώ σε καθιερωμένη επίσκεψη των γιατρών, το παιδί ήταν και πάλι σε καλή κατάσταση, το ίδιο βράδυ ξαφνικά η υγεία του επιδεινώθηκε:

«Η μητέρα, μου ανέφερε ότι η Τζωρτζίνα ενώ κοιμόταν ξύπνησε με κοιλιακό άλγος, τάση προς έμετο, βήχα και σιελόρροια. Αμέσως το εξέτασα και δεν είχε ακροαστικά ευρήματα και τίποτα άλλο ιδιαίτερο από τη φυσική εξέταση».

Στις καταθέσεις τους, οι γιατροί μιλούν για χαρακτηριστική αδιαφορία από την Ρούλα Πισπιρίγκου, περίεργες κινήσεις και πως η συμπεριφορά της δεν αντιστοιχούσε σε αυτήν μιας μητέρας που το παιδί της νοσηλεύεται.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει μια σειρά καταθέσεων από 40 γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίο, οι οποίοι αναμένεται να αναφερθούν στα εννέα ύποπτα επεισόδια που υπέστη το κοριτσάκι. Μάλιστα, πέντε από αυτά έχουν βιντεοσκοπηθεί.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται οι κλήσεις από και προς το τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου, λίγο πριν η 9χρονη νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο.

Στις 07:11 το πρωί της επόμενης Τετάρτης της 8ης Απριλίου καλεί το 166, προκειμένου πιθανόν για να ενημερωθεί για το νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει.

Στις 8 καλεί τον τότε δικηγόρο της Γιάννη Κόττα, ενώ 3 λεπτά μετά καλεί τον Μάνο Δασκαλάκη.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει καταθέσει ότι πήγε στο Καραμανδάνειο με τη μητέρα και την αδερφή της, οι κλήσεις προς τα κινητά τους, την ώρα που βρισκόταν στο νοσοκομείο, είναι αλλεπάλληλες.

 

Γιατρός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου «φωτογραφίζει» την Ρούλα Πισπιρίγκου για την αφαίρεση του ρινικού οξυγόνου από το πρόσωπο της Τζωρτζίνας:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατρός τη «φωτογραφίζει» – Αφαίρεσε το οξυγόνο από την Τζωρτζίνα