Στην Βουλή προς κύρωση κατατέθηκε η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.
Η συμφωνία θα συζητηθεί απο τα μελη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας την Τρίτη στις 2:00 το μεσημέρι ενώ την Πέμπτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Στην Ολομέλεια η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο

Ικανοποίηση και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Και οι ΗΠΑ χαιρέτισαν τις συνεχείς επενδύσεις που πραγματοποιεί η Ελλάδα για την αναβάθμιση των αμυντικών της δυνατοτήτων, σύμφωνα με το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο, παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίηση από πλευράς ΗΠΑ για το γεγονός ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις ΝΑΤΟϊκές της δεσμεύσεις για τις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες.

Η Τουρκία αντέδρασε, όπως ήταν ευνόητο, με οργή στη συμφωνία, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η Αγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Δένδιας: «Η συμφωνία με τη Γαλλία είναι αμιγώς αμυντική συμφωνία»

«Αν η Τουρκία ενοχλείται από αυτές τις συμφωνίες, αυτό μπορεί μόνο να σημαίνει ότι διαλαμβάνει τον εαυτό της ως δύναμη επιτιθέμενου», σχολίασε τις τουρκικές αντιδράσεις στη συμφωνία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες αιτιάσεις.