Νεκρός ανασύρθηκε ο 21χρονος Έλληνας ομογενής από τα συντρίμμια μετά από την κατάρρευση του κτιρίου δώδεκα ορόφων στο Μαϊάμι.

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στο Νάσβιλ του Τενεσί, είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι για διακοπές και διέμενε στη μοιραία πολυκατοικία, φιλοξενούμενος του νονού του. Σύμφωνα με το NBC oι αρχές επιβεβαίωσαν ότι 21χρονος Ελληνοαμερικανός είναι νεκρός.

«Ήταν χρυσό παιδί»

«Ο γιος μου ήταν το πιο δυνατό άτομο που γνώριζα και για εμένα ήταν τα πάντα. Είχαμε τόσα σχέδια για το μέλλον του», ανέφερε η μητέρα του Τίνα Γιαννιτσοπούλου μιλώντας στο NBC News λίγο αφότου οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι βρήκαν νεκρό τον γιο της.

«Είμαι τόσο περήφανη για εσένα Αντρέα, ευχαριστώ που ήσουν το καλύτερο αγόρι στον κόσμο», είπε. «Ξέρω ότι αυτό το λένε όλοι (οι γονείς), αλλά ήταν πραγματικά χρυσό παιδί» προσέθεσε η κ. Γιαννιτσόπουλος.

«Ήταν ένας πολύ καλός αθλητής, πάντα γελούσε και χαμογελούσε και ήταν ένας μεγάλος ηγέτης της ομάδας. Ήταν το μόνο άτομο που μπορούσε να συμβαδίσει μαζί μου», δήλωσε ο Τζόζεφ Μαλούφ, πρώην προπονητής στίβου του Γιαννιτσόπουλου στο St. Thomas High School στο Χιούστον.

Σημειώνεται πως ο νεαρός ασχολήθηκε με τα οικονομικά και ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση το 2019, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Ήταν σε αθλητική ομάδα στο Βάντερμπιλτ, είπαν οι φίλοι του που ταξίδεψαν στη Φλόρντα μόλις έμαθαν ότι μπορεί να ήταν παγιδευμένος στην πολυκατοικία που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Πάνω από 140 αγνοούμενοι

Στο μεταξύ, ο απολογισμός έφτασε τους 18 νεκρούς, ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη και η ελπίδα πως θα βρεθούν επιζήσαντες αργοσβήνει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει.

 «Βρήκαμε άλλα δύο πτώματα κάτω από τα συντρίμμια», ενημέρωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι – Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Με μεγάλη λύπη, με αληθινή οδύνη είμαι υποχρεωμένη να ανακοινώσω ότι τα δύο θύματα ήταν παιδιά, 4 και 10 ετών», συμπλήρωσε.