Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θριάμβευσε στη Λειψία με 3-1, στο ντέρμπι της αγωνιστικής και μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Με αιχμή του δόρατος, για μία ακόμα φορά, τον Χάαλαντ που πέτυχε δύο γκολ (το άλλο ο Σάντσο) δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Λειψία που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Σόρλοθ λίγο πριν το φινάλε του ματς.

Όσον αφορά το ματς είχε πολύ κακό θέαμα στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην απειλούν στο ελάχιστο και το μόνο άξιο λόγου να είναι ο τραυματισμός του Βίτσελ στο 30′.

H Ντόρτμουντ γύρισε αφηνιασμένη από την ανάπαυλα και στο 49’ ο Σάντσο έβγαλε στον Ρόις, αλλά οπ Γκουλάστσι τον πρόλαβε σωτήρια και στο 55’ ο Ρόις άνοιξε αριστερά με απίθανο τακουνάκι στον Σάντσο που από κοντά πλάσαρε με το δεξί για το 0-1.

Στο 65’ ο Χάαλαντ από αριστερά βρέθηκε μόνος με τον Γκουλάστσι κι έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο κίπερ της Λειψίας και το δοκάρι, σταμάτησαν τον Νορβηγό και στο 67’ ο Όλμο από δεξιά έκανε φοβερή ενέργεια και διαγώνιο σουτ αλλά κι εκείνος είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Και στο 71’ λεπτό η Ντόρτμουντ έκρυψε την μπάλα, ο Σάντσο σέντραρε από αριστερά και ο Χάαλαντ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-2 και μάλιστα στο 84’ ο Ρόις πέρασε πανέμορφη κάθετη στον Χάαλαντ που απέφυγε και τον Γκουλάστσι και πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 0-3. Στο 90’ ο Μπίρκι έσωσε μετά από κεφαλιά του Σέρλοθ ο οποίος πήρε και πάλι την μπάλα και πλάσαρε εξ επαφής για το 1-3.

Λειψία: Γκουλάστσι, Χάλζτενμπεργκ, Ανχελίνιο, Άνταμς, Ορμπάν, Ουπαμεκανό, Ζάμπιτσερ (62’ Κλόζτερμαν), Αϊνταρά (65’ Χουάνγκ), Όλμο, Φόρζμπεγκ (61’ Σέρλοθ), Πόουλσεν (88’ Σάμαρντζιτς)

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Μενιέ, Ακανζί, Γκερέιρο, Χούμελς, Ντιλέινι (69’ Ζαγκαντού), Βίτσελ (30’ Τσαν), Σάντσο (85’ Τιγκές), Ρόις (86’ Μπραντ), Ρέινα, Χάαλαντ.