Η Μπάγερν Μονάχου μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στην Γκλάντμπαχ δεν αστειεύτηκε στο πρωτάθλημα και απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου κατάφερε να βάλει πέντε γκολ και να πάρει τη νίκη.

Οι παίκτες του Νάγκελσμαν παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με το ματς Κυπέλλου και χωρίς ν’ αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο πήραν μια εμφατική νίκη με πέντε γκολ.

Ο χορός των τερμάτων άνοιξε μόλις στο 15’ όταν ο Λεβαντόφσκι ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Στο 23’ ο Μίλερ σέρβιρε στον Πολωνό επιθετικό, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Ο Μίλερ στο 35’ μοίρασε και δεύτερη ασίστ, στον Σανέ αυτή τη φορά κάνοντας το 3-0.

Η απάντηση για την Ουνιόν Βερολίνου ήρθε στο 43’ με τον Γκίσλιμαν έπειτα από ασίστ του Χαραγκούσι. Η Μπάγερν δεν πάτησε φρένο και στο 61’ ο Μίλερ μοίρασε και τρίτη ασίστ, για να κάνει ο Κομάν το 4-1. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 65’ ο Ρίερμαν κατάφερε να βρει δίχτυα, κάνοντας το 4-2.

Τελικά στο 79’ ο τρομερός Τόμας Μίλερ μετά από τρεις ασίστ, χρίστηκε και σκόρερ, μετά από μεταβίβαση του Ουμπαμεκανό. Το 5-2 που γράφτηκε σ’ εκείνο το σημείο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ντόρτμουντ-Κολωνία 2-0

Από την άλλη πλευρά η Ντόρτμουντ αγχώθηκε αλλά τελικά καθάρισε το παιχνίδι απέναντι στην Κολωνία με 2-0 και συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βεστφαλοί χωρίς τον Έρλινγκ Χάλαντ που είναι τραυματίας καταφέρνει να νικάει κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, όμως όσο συνεχίζει να βρίσκεται στο -1 από την κορυφή, τότε κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει.

Η Κολωνία πάντως έβαλε δύσκολα και στα δύο ημίχρονα στην Ντόρτμουντ, η οποία βρήκε γκολ τελικά στο 40’ με τον Αζάρ έπειτα από ασίστ του Μπέλινχαμ, για να έρθει στο 64’ ο Τίγκες και να σκοράρει έπειτα από ασίστ του Μπραντ.