Μέχρι χθες Παρασκευή (3/11) ήταν γνωστό ότι έξι άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Ένα έβδομο άτομο βρέθηκε νεκρό σήμερα Σάββατο (4/11) και ένα άλλο εξακολουθεί να αγνοείται μετά την καταρρακτώδη βροχή στα κεντρικά της Τοσκάνης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν χθες στα μέσα κοινωνικής δκτύωσης δείχνουν το νοσοκομείο Santo Stefano στην πόλη Πράτο της Τοσκάνης να έχει πλημμυρίσει, με τα λασπόνερα να φτάνουν πάνω από τους αστραγάλους.

Υπενθυμίζεται πως η σορός ενός 69χρονου (του έβδομου ατόμου που βρέθηκε νεκρός λόγω της κακοκαιρίας στην Ιταλία) εντοπίστηκε σήμερα στην πόλη Campi Bisenzio, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Φλωρεντίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Στο μεταξύ, υπήρχαν φόβοι ότι ο ποταμός Άρνο θα μπορούσε να πλημμυρίσει τη Φλωρεντία λόγω της καταιγίδας Ciaran, αλλά δεν σημειώθηκε κάτι στην ιστορική πόλη.

Η καταιγίδα Ciaran έφερε δυνατή βροχή και μανιώδεις ανέμους που προκάλεσαν έντονες πλημμύρες σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γαλλίας.

Περίπου 300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους στην Τοσκάνη, ενώ σε πολλούς άλλους υπήρξε διακοπή παροχής νερού και ρεύματος, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τοσκάνης, Eugenio Giani, σύμφωνα με το Ansa.

Η καταστροφή είχε προκαλέσει ζημιές 300 εκατομμυρίων ευρώ με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, πρόσθεσε. Επίσης, ένα άλλο άτομο, ένας πυροσβέστης, αγνοείται στη βορειοανατολική περιοχή του Βένετο. Η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τοσκάνη την Παρασκευή (3/11) και διέθεσε αρχικά 5 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη: