Καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 32χρονος σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για ψεύτικα προφίλ στο instagram με φωτογραφία 28χρονης δημοσιογράφου και πορνογραφικό υλικό anime.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και επιπλέον του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η 28χρονη παθούσα, όταν ενημερώθηκε από συναδέλφους της για την ύπαρξη του επίμαχου υλικού.

Σύμφωνα με την καταγγελία της δημοσιογράφου, το περιστατικό σημειώθηκε το 2020, ενώ ο κατηγορούμενος δημιούργησε συνολικά τρία ψεύτικα προφίλ στο Instagram με φωτογραφίες της, στα οποία αναρτούσε πορνογραφικό υλικό – animation, αλλά και φωτογραφίες άλλων ημίγυμνων γυναικών.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

 

 

Διαβάστε ακόμη: