Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο της 6ήμερης εργασίας άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι εφόσον το κόμμα του εκλεγεί στην κυβέρνηση, ο νόμος θα επιστραφεί.

«Γίναμε είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο!» λέει ο κ. Κασσελάκης σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας ρεπορτάζ ξένων ειδησεογραφικών μέσων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επικαλούμενος δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το μέτρο της 6ήμερης εργασίας θα εφαροστεί με συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της άνισης σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών, προς όφελος του εργοδότη.

Κασσελάκης: Λες όχι; Απολύεσαι!

Στο ίδιο σημείο σχολίασε και δήλωση της υπουργού Εργασίας, Νίκης Κεραμέως, η οποία είπε ότι με βάση τα χρηστά ήθη, ο εργαζόμενος δεν μπορεί να λέει «όχι» στον εργοδότη κάθε Σάββατο, χωρίς αιτιολογία.

«Αν λες όχι, απολύεσαι. Αν λες ναι, πολύ απλά λιώνεις έξι ημέρες την εβδομάδα. Όταν σε άλλες προηγμένες χώρες της Ευρώπης οδεύουν προς την τετραήμερη εργασία», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

«Είναι η Ελλάδα κάποιο παγκόσμιο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού;» διερωτάται και καταλήγει στην ανάρτησή του: «Δε χρειάζεται να το πω καν. Μ’ εμάς αυτός ο νόμος επιστρέφεται από εκεί που ήρθε».

Διαβάστε ακόμη: