Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις των ειδικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ:

 

1. Καταναλώνετε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, επιλέγοντας εκείνα με το πιο βαθύ, λαμπερό χρώμα.
2. Επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως αντί του λευκού, καθώς και μακαρόνια και δημητριακά.
3. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, όπως μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κατσίκι, καθώς και επεξεργασμένου κρέατος, όπως αλλαντικά και λουκάνικο. Το ψάρι, τα πουλερικά χωρίς πέτσα, τα φασόλια και τα αυγά αποτελούν πιο υγιεινές πηγές πρωτεϊνών.
4. Επιλέξτε τα υγιεινά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια) και τα αβοκάντο. Περιορίστε τα κορεσμένα λιπαρά των γαλακτοκομικών και άλλων ζωικών προϊόντων. Αποφύγετε ως ένα βαθμό τα τρανς λιπαρά, τα οποία περιέχονται σε πολλά πρόχειρα και συσκευασμένα γεύματα.
5. Αποφύγετε τα σακχαρούχα ροφήματα, όπως αναψυκτικά και χυμοί φρούτων. Καταναλώνετε γλυκά περιστασιακά.

Βάσει ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν περισσότεροι από 30.000 άνδρες στη μελέτη παρακολούθησης επαγγελματιών υγείας,

οι ερευνητές διαπίστωσαν μια αντίστροφη σχέση ανάμεσα στη φυσική δραστηριότητα και τα συμπτώματα καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Με απλά λόγια, οι άνδρες που ήταν περισσότερο δραστήριοι σωματικά είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, καθώς ακόμα και η χαμηλής προς μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα, όπως το τακτικό περπάτημα με μέτριο ρυθμό, προσέφερε πλεονεκτήματα.