Έγινε λόγος πολύς και «χύθηκε πολύ μελάνι» από τα εγχώρια ΜΜΕ, κυρίως ηλεκτρονικά, για τους περίφημους… Άρχοντες του Πατριαρχείου και τη σύναξη που πραγματοποίησαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο, οι οποίοι μπορεί να μην έλαβαν τους τίτλους τους (Μέγας Λογοθέτης, Μαιστωρ, Πρωτονοτάριος, Ρεφενδάριος, Ρήτωρ, Ένδικος) από τον Ιουστινιανό και την Θεοδώρα ούτε από τον Φλάβιο Ηράκλειο ή τον Λέοντα Γ’ τον Ίσαυρο και τον Βασίλειο Β’ τον Βουλγαροκτόνο αλλά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος παρεμπιπτόντως – κάτι που δεν αναλύθηκε ούτε του αποδόθηκε η πρέπουσα σημασία- τους …γύρισε την πλάτη και δεν παραβρέθηκε στην αρχοντοβλαχοσύναξη, πίσω από την οποία – ως συνήθως- βρισκόταν ο διαβόητος Father Alex, κατά κόσμον Καρλούτσος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος νταραβεριτζής με τα μαύρα ράσα, εξ Αμερικής ορμώμενος, που όμως έχει ρίξει τις βάσεις του στην Αθήνα… και ήδη διαπρέπει όπως λένε οι κακές γλώσσες!

Το μείζον ζήτημα ωστόσο του διαβόητου Father Alex είναι ότι στη χώρα μας πλέον τον πήρανε χαμπάρι, ειδικά η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα κανείς κυβερνητικός να μην πατήσει το πόδι του στην εμποροπανήγυρη που διοργάνωσε, ενός ετερόκλητου μωσαϊκού που πέραν ορισμένων πράγματι ισχυρών εγχώριων και ξένων προσωπικοτήτων, περιελάμβανε «πιατάδες» από την Αστόρια που το παίζουν μπρούκληδες, Έλληνες Μονεγάσκους από την την παροικία του Μόντε Κάρλο που με νομικά τερτίπια ξέπλεναν ρωσικές offshore, καθώς και επώνυμους εφοπλιστές που παριστάνουν τους εθνικούς ευεργέτες μοιράζοντας ψίχουλα και ξεροκόμματα, ενώ οι ίδιοι πλούτισαν υπέρμετρα και σήμερα εμφανίζονται ως κροίσοι μέσα από την παράνομη διακίνηση του βαμμένου με αίμα ρωσικού πετρελαίου, κόντρα στις διεθνείς κυρώσεις, σε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής τάξης!

Το πανηγύρι του Father Alex πολυδιαφημίστηκε! Δεν ειπώθηκε όμως ότι κανείς υπουργός της κυβέρνησης δεν παραβρέθηκε, παρά μόνο 2-3 πρώην που ευλόγως τριγυρνάνε από τραπέζωμα σε τραπέζωμα!

Ούτε γράφτηκε πουθενά η μεγάλη πλέον κόντρα του Νταραβεριτζή με τα «μαύρα ράσα» με το Υπ. Εξωτερικών γενικώς και με την Αναπληρώτρια Υπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που διετέλεσε πρέσβης της χώρας μας στην Ουάσινγκτον επί μακρόν και κατ’ επέκταση γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, τον βίο και την πολιτεία τους και είναι εκείνη που είχε διοργανώσει την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την περίφημη ομιλία του στο Κογκρέσο!

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Father Alex και οι «βασιλιάδες» της Αστόρια, παρέα με τους ευαίσθητους εφοπλιστές – ευεργέτες των ρωσικών πετρελαίων, αναγκάστηκαν αντί για προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης, να ακούσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Κοινώς μια τρύπα στο νερό για το πολυδιαφημισμένο λόμπι του Father Alex και των με τουρκικό διαβατήριο νταραβεριτζήδων της Εκκλησίας της Αμερικής, που αρέσκονται να ευλογούν δια της παρουσίας τους, γάμους πλουσίων ΛΟΑΤΚΙ!

Μια σύναξη Αρχόντων από 22 χώρες, στην οποία έλαμψε δια της απουσίας του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ παραβρέθηκαν οι εξ Αμερικής ορμώμενοι «Προστάτες» με τα «Μαύρα ράσα», οι γνωστοί νταραβεριτζήδες, που έχουν καταστήσει το «πάρε – δώσε» οικογενειακή υπόθεση!

Και η Εκκλησία αποτελεί γι αυτούς αφορμή για μπίζνες, εξυπηρετήσεις σκοπιμοτήτων, ντηλαρίσματα και αρπαχτές…

Ασφαλώς μεταξύ των Αρχόντων περιλαμβάνονται κατά κοινή αποδοχή προσωπικότητες υψηλής στάθμης και βεληνεκούς, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό αλλά και από την ομογένεια στις ΗΠΑ, που κατά τεκμήριο έχουν βοηθήσει τόσο την χώρα όσο και την Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Ωστόσο είναι επιβεβλημένο να αναφερθεί ότι μεταξύ όλων αυτών, υπάρχουν πολλοί που πλασάρονται με βυζαντινούς και εκκλησιαστικούς τίτλους για προσωπικές δημόσιες σχέσεις και που λειτουργούν μόνο για το δήθεν και το φαίνεσθαι!

Και που ποτέ δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν την χώρα, κι όμως το παίζουν πατριώτες τρομάρα τους!

Όπως και κάποιοι επώνυμοι εφοπλιστές που παριστάνουν τους ευεργέτες και οι οποίοι πλούτισαν στον υπέρμετρο βαθμό πάνω στα βαμμένα με αίμα ρωσικά πετρέλαια, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις διεθνείς κυρώσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Διαβάστε ακόμη: