Περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα παράλια του Καναδά στον Ατλαντικό, που πλήττονται από τον κυκλώνα Φιόνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι πάροχοι.

Μόνο στην επαρχία της Νέας Σκωτίας, η διαχειρίστρια εταιρεία Nova Scotia Power ανέφερε ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 414.163 πελάτες της.

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Καναδά πολλαπλασίασε τις προειδοποιήσεις της προς τους πολίτες για αυτήν την κακοκαιρία που χαρακτηρίζεται «ιστορική» και έχει ήδη σπείρει τον θάνατο και την καταστροφή στην Καραϊβική.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός κυκλώνας Φιόνα πλήττει από το πρωί του Σαββάτου τη Νέα Σκωτία του Καναδά, με ανέμους που φτάνουν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε νησιά της Καραϊβικής.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC) ανέφερε ότι ο πυρήνας του μετατροπικού κυκλώνα Φιόνα διασχίζει την ανατολική Νέα Σκωτία, με ισχυρές ριπές ανέμου και έντονη βροχόπτωση. Ο κυκλώνας αποδυναμώθηκε ελαφρώς καθώς μετακινείται προς τα βόρεια. Γύρω στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) απείχε 255 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Χάλιφαξ.

Διαβάστε ακόμη: