Η αστυνομία άρχισε έρευνα για τη ληστεία μεγάλης ποσότητας χρυσού από το διεθνές αεροδρόμιο του Τορόντο στον Κανάδα, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για την αποθήκευση του σπάνιου υλικού που εξάγεται από ορυχεία στο Οντάριο.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ληστείες της δεκαετίας και αφορά κλοπή χρυσού και άλλων αντικειμένων αξίας, τα οποία εκλάπησαν από κοντέινερ. Το όχημα εκφορτώθηκε από αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Πίρσον» του Τορόντο.

Η κλοπή έρχεται εν μέσω ραγδαίας αύξησης της ζήτησης για χρυσό, που «σκαρφάλωσε» κατά 18% το περασμένο έτος, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, άνοδος που αποδίδεται στη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τον πληθωρισμό.

Οι ληστές φέρεται να πήραν χρυσό αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων και άλλα τιμαλφή, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Το κοντέινερ υψηλής αξίας έφθασε στο αεροδρόμιο το βράδυ της 17ης Απριλίου και μεταφέρθηκε σε εγκατάσταση όπου φυλάσσονται συνήθως τιμαλφή. Κατά την αστυνομία, η ληστεία πιθανώς έλαβε χώρα εκεί.

Αυτή η ληστεία μπορεί να θεωρηθεί μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης και της ληστείας 3.000 τόνων σιροπιού σφενδάμου, το 2012, που ξεπερνούσε σε αξία τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής, Στίβεν Ντούιβεστεϊν, ανέφερε ότι η ομάδα έρευνας εξετάζει όλα τα στοιχεία και χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μεμονωμένο». Επίσης, σημείωσε πως το κοντέινερ ήταν μεγέθους περίπου 5 τετραγωνικών μέτρων, όμως, αρνήθηκε να γνωστοποιήσει πόσο ζύγιζε. Νωρίτερα, η εφημερίδα Toronto Sun είχε μεταδώσει πως η αστυνομία πιστεύει ότι στη ληστεία, συμμετείχαν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

Διαβάστε ακόμη: