Ο διαβόητος Καναδός κατά συρροή δολοφόνος που πήγαινε γυναίκες στο χοιροστάσιό του τις βασάνιζε, τις σκότωνε και τις τάιζε στα γουρούνια πέθανε την Παρασκευή, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε από έναν συγκρατούμενό του.

Ο 74χρονος Ρόμπερτ Πίκτον κρατιόταν στη ζωή -αλλά ήταν κλινικά νεκρός- από τότε που δέχτηκε δολοφονικό χτύπημα στο κεφάλι με μια σπασμένη λαβή σκούπας στις 19 Μαΐου, ενώ βρισκόταν στην απομόνωση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας Port-Cartier.

Ένας 51χρονος κρατούμενος κρατείται για την επίθεση εναντίον του Πίκτον, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Hugues Beaulieu.

Η αδελφή ενός από τα θύματα του Πίκτον πανηγύρισε τον βάναυσο θάνατο, τονίζοντας ότι με τη δολοφονία του μπορεί επιτέλους να προχωρήσει.

«Αυτό θα φέρει λύτρωση για όλες τις οικογένειες», δήλωσε η Σίνθια Καρντινάλε, η οποία έχασε την αδελφή της Τζορτζίνα Πάπιν από τον Πίκτον. «Μπορώ πραγματικά να προχωρήσω και να το αφήσω πίσω μου».

Ο Πίκτον καταδικάστηκε το 2007 για τη δολοφονία τοξικομανών και ιερόδουλων μέσα στο χοιροτροφείο του στο Πορτ Κόκιτλαμ στον Καναδά.

Οι ανακριτές βρήκαν τα λείψανα έξι γυναικών – της Papin, της Sereena Abotsway, της Mona Wilson, της Andrea Joesbury, της Brenda Ann Wolfe και της Marnie Frey – στην ιδιοκτησία του, με τις αρχές να πιστεύουν ότι ο δράστης τις σκότωσε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.