Η Καμίλα Βαλίεβα, η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που θάμπωσε τον πλανήτη με την τετραπλή περιστροφή της, βγήκε ντοπέ.

Αυτό ισχυρίζεται η ρωσική εφημερίδα «RBC», η οποία αποκάλυψε ότι η σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, η νεαρή Ρωσίδα έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε τετραπλή περιστροφή.

Για τον λόγο αυτό, αίσθηση προκαλoύν τα δημοσιεύματα δύο ρωσικών εφημερίδων, τα οποία αναπαράγει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που γράφουν ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική στην τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η RBC και η Kommersant δεν αποκαλύπτουν τις πηγές τους για την πληροφορία ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ. Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Νωρίτερα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ασκήσει πιέσεις, προκειμένου να αναβληθεί η τελετή απονομής του χρυσού μεταλλιού στην 15χρονη αθλήτρια, λέγοντας ότι διεξάγονται «νομικές διαβουλεύσεις».

Η Τατιάνα Βολοσόζαρ, η οποία κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, στο Σότσι, έσπευσε μέσω Instagram να συμπαρασταθεί στη Βαλίεβα, χρησιμοποιώντας το hashtag #iwillneverbelieve (σ.σ. ποτέ δεν θα πιστέψω) αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η 15χρονη αγωνίστηκε ντοπέ στο Πεκίνο. Η ίδια η Βαλίεβα έκανε «like» στην ανάρτηση της Βολοσόζαρ.