Καμάλα Χάρις: Αντιδράσεις προκαλεί το εξώφυλλο της στη Vogue. Το περιοδικό έκανε μια ανάρτηση στο Twitter με τις δύο φωτογραφίες της Καμάλα Χάρις στο εξώφυλλό του. Στη μία, ποζάρει μπροστά σε μια γυαλιστερή ροζ μεταξωτή κουρτίνα, με μαύρο κοστούμι και τα διάσημα sneakers της, η οποία όμως προκάλεσε την οργή των επικριτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν χρήστη να γράφει χαρακτηριστικά: «Το ξεπλυμένος χάος του εξωφύλλου».

Εικόνα

«Η Καμάλα Χάρις είναι τόσο ανοιχτόχρωμη όπως όλες οι έγχρωμες γυναίκες, αλλά η Vogue τα σκ@@@ με τον φωτισμό», έγραψε κάποιος.

Κράζουν την Άννα Γουίντουρ για τη φωτογράφιση
Άλλοι, πάλι, επέκριναν τη διευθύντρια της Vogue. «Τι χάος», έγραψε ο συντάκτης των New York Times Γουατζαχάτ Άλι. «Η Άννα Γουίντουρ δεν πρέπει πραγματικά να έχει φίλους και συναδέλφους μαύρους. Θα τραβήξω δωρεάν φωτογραφίες της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις χρησιμοποιώντας το κινητό μου και είμαι 100% σίγουρος ότι θα είναι καλύτερες από το εξώφυλλο της Vogue».

Η Vogue αρνήθηκε πάντως στη New York Post ότι έχει ασπρίσει το δέρμα της Καμάλα Χάρις για τη φωτογράφιση, αλλά η διαβεβαίωση δεν φαίνεται να έγινε δεκτή. «Η ίδια η φωτογραφία δεν είναι τόσο χάλια. Απλά απέχει πολύ από τα πρότυπα της Vogue. Δεν τη σκέφτηκαν καθόλου. Όπως όταν τελειώνεις τις ασκήσεις για το σπίτι την ημέρα, λίγο πριν από τον καθορισμένο χρόνο παράδοσης», τουίταρε η ακτιβίστρια LGBTQ Σάρλοτ Κλάιμερ.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Το περιοδικό, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει ποια από τις δύο φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσει για το εξώφυλλό του ή εάν θα χρησιμοποιήσει και τις δύο. Και οι δύο φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος ήταν 23 ετών όταν έγινε διάσημος για τη φωτογράφιση της Μπιγιονσέ για τη Vogue το 2018, με την οποία έγινε έξαλλη η Μελάνια Τραμπ.

Σύμφωνα με τη New York Post, η Καμάλα Χάρις και η ομάδα της είχαν επιμεληθεί τα ρούχα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ της. Διάλεξε το δικό της casual μαύρο κοστούμι και ένα ζευγάρι Converse Chuck Taylor για τη μία φωτογραφία, και ένα γαλάζιο σύνολο Michael Kors για την άλλη.

Αναμένεται η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ για το εξώφυλλο της Καμάλα Χάρις

Η εμφάνιση της Καμάλα Χάρις στο εξώφυλλο της Vogue είναι πιθανό να προσελκύσει την προσοχή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε τον περασμένο μήνα πως η σύζυγός του, η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, δεν έχει κοσμήσει ούτε ένα εξώφυλλο περιοδικού τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο. Να σημειωθεί πως η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα εμφανίστηκε σε πολλά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του εξωφύλλου της Vogue τον Δεκέμβριο του 2016.