Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και άνοδο της θερμοκρασίας.

Από αύριο οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους κάνοντας τον υδράργυρο να αγγίζει και τους 40 βαθμούς.

Ωστόσο σήμερα δεν θα λείψουν οι βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο πρώτος καύσωνας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα έχει μεγάλη διάρκεια που ίσως φτάνει και τις 10 ημέρες.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 32, στην Ήπειρο από 16 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων αλλά σταδιακά θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.