Ένας οδοντίατρος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο ιατρείο του στην Καλιφόρνια την Πέμπτη από έναν «δυσαρεστημένο» πρώην ασθενή που σχεδίαζε τη δολοφονία εβδομάδες νωρίτερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Mohammed Abdulkareem, 29 ετών, φέρεται να εισέβαλε στο Smile Plus Dentistry & Orthodontics φορώντας ολόμαυρα ρούχα γύρω στις 16:15 και άνοιξε πυρ, χτυπώντας δύο άνδρες και μία γυναίκα. Στη συνέχεια, ο ένοπλος επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή από το σημείο, δήλωσε το αστυνομικό τμήμα του El Cajon.

Οι πρώτοι ανταποκριτές έφτασαν μέσα σε μόλις δύο λεπτά, αλλά ο οδοντίατρος πέθανε στο σημείο. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση. Αν και η αστυνομία δεν κατονόμασε τα θύματα, ο νεκρός αναγνωρίστηκε από φίλους και συγγενείς ως ο Δρ. Benjamin Harouni, ένας Εβραίος οδοντίατρος που εργαζόταν στο οδοντιατρείο που ανήκε στον πατέρα του.

Η ρεσεψιονίστ, Yareli Carrillo, 28 ετών, και ένας άνδρας γύρω στα 40 ήταν τα άλλα θύματα και νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία. Ο δράστης συνελήφθη περίπου πέντε ώρες μετά τον πυροβολισμό, αφού ένας πολίτης ανέφερε ότι το φορτηγό που νοικιάστηκε εγκαταλείφθηκε στο Σαν Ντιέγκο, μόλις 20 μίλια μακριά από το οδοντιατρείο. Ο Abdulkareem βρέθηκε κοντά, μαζί με ένα γεμάτο πιστόλι και πολλές γεμάτες γεμιστήρες πιστολιού.

Η Ένωση Anti-Defamation League στο Σαν Ντιέγκο δήλωσε την Παρασκευή ότι το θύμα του πυροβολισμού ήταν μέλος της εβραϊκής κοινότητας, αλλά είπε ότι η αστυνομία δεν βρήκε καμία ένδειξη ότι προκλήθηκε από αντισημιτισμό.

Το θύμα είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του μόλις εννέα ημέρες πριν από τη δολοφονία του, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Abdulkareem κρατήθηκε σε φυλακή του Σαν Ντιέγκο για κακούργημα, συμπεριλαμβανομένης μιας κατηγορίας φόνου και δύο κατηγοριών για απόπειρα φόνου. ΚαΚρατείται χωρίς εγγύηση.

Διαβάστε ακόμη: