Θύμα τροχαίου δυστυχήματος βρέθηκε χθες το βράδυ ένας πυροσβέστης, στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό σώμα, ο πυροσβέστης ηλικίας 52 ετών επέβαινε σε όχημα του πυροσβεστικού κλιμακίου Κυπαρισσίας, το οποίο επέστρεφε από δασική περιπολία στην περιοχή της Ελαίας Μεσσηνίας.

Τη στιγμή που ο 52χρονος κατέβηκε από το πυροσβεστικό όχημα παρασύρθηκε υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο άτυχος πυροσβέστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, θα διενεργηθεί προανάκριση και ένορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 52χρονου.

Για τον θάνατο του πυροσβέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Χάσαμε τόσο άδικα χθες στην Κυπαρισσία έναν Πυροσβέστη μας, ένα έμπειρο στέλεχος, έναν αγαπητό συνάδελφο, έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον Κανέλο Μπούρα.

Η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας θρηνεί. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους αυτή τη τόσο δύσκολη ώρα».