Ακόμη μια περίπτωση κακοποίησης ζώου καταγράφηκε, αυτή τη φορά, στην Πάτρα με θύμα μία σκυλίτσα.

Η εγκυμονούσα σκυλίτσα κακοποιήθηκε βάναυσα από άγνωστο ή αγνώστους στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Ιτεών. Δέχθηκε επιθέσεις σε όλο το σώμα της από αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να είναι τραυματισμένη πολύ βαριά.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι τον Μάιο του 2023 η ιδιοκτήτρια του σκύλου, τον εγκατέλειψε, υποστηρίζοντας πως κάποιος από τη γειτονιά το στοχοποίησε όταν διαπίστωσε ότι είναι έγκυος. Παρά τα βαρύτατα τραύματα σε όλο το σώμα του ζώου, η σκυλίτσα γέννησε τα κουταβάκια της, τα οποία φροντίζει παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

koutavakia
koutavi

«Πριν δύο εβδομάδες έριξαν φόλα σε ένα άλλο σκυλάκι αδέσποτο και βρέθηκε νεκρό στην πλατεία. Καλέσαμε την Αστυνομία, αναφέραμε το συμβάν και μας είπαν να πάρουμε τον Δήμο. Και πριν τρεις εβδομάδες, μια κοπέλα εδώ από τη γειτονιά βρήκε ένα σκυλί το οποίο ήταν στα τελευταία του και το πήρε και το πήγε στον κτηνίατρο να δει τι έχει και της είπαν ότι του είχαν ρίξει φόλα. Ευτυχώς εκείνο ήταν τυχερό, που το πρόλαβε η κοπέλα…» δήλωσαν στην «Πελοπόννησο» κάτοικοι, ζητώντας από τις υπηρεσίες του Δήμου να βοηθήσουν τη σκυλίτσα και από την Αστυνομία να επιληφθεί της υπόθεσης, γιατί όπως λένε, «οι βασανιστές θα επανέλθουν για να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους, βάζοντας στο μάτι κι άλλα ανέστια τετράποδα της περιοχής».

Διαβάστε ακόμη: