Η κακοκαιρία σε εξέλιξη από το βράδυ χθες Σάββατο προκάλεσε πτώσεις δέντρων στην κεντρική και στη δυτική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις και προχώρησε στην κοπή 8 δέντρων στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, της Περαία και Σουρωτή. Από τις πτώσεις σε δύο οχήματα προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πυροσβέστες έκοψαν 13 δέντρα και απομάκρυναν σε δυο περιπτώσεις αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά στην Πυροσβεστική έγιναν 25 κλήσεις. Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δυτική Μακεδονία δέχθηκαν 11 κλήσεις και προχώρησαν στην κοπή 8 δέντρων.

 

Πύργος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και καταστήματα

Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή του Πύργου, της Ηλείας. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, «ένας ανεμοστρόβιλος, ο οποίος “κτύπησε” το βράδυ του Σαββάτου, την ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της οδού Αλφειού, προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια, καθώς έσπασαν υαλοπίνακες, ξηλώθηκαν στέγες και τέντες, ενώ αποκολλήθηκαν ακόμη και ηλιακοί θερμοσίφωνες».

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος Πύργου, «λόγω των ισχυρών ανέμων καταγράφηκαν πολλές πτώσεις δέντρων, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε σημεία της οδού Αλφειού». Σύμφωνα με τον Στάθη Καννή, «από νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών».

Zημιές σε αυτοκίνητα από το μπουρίνι στην Αττική

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένα ξαφνικό μπουρίνι που συνοδέυτηκε με χαλάζι «χτύπησε» και την Αττική με τους δρόμους μέσα σε μερικά λεπτά να μετατρέπονται σε ποτάμια και την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για κοπές δέντρων.

Ενδεικτικός των προβλημάτων που προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία ο αριθμός των κλήσεων στην πυροσβεστική που δέχθηκε 95 τηλεφωνήματα για κοπές δέντρων και 40 για αφαιρέσεις δέντρων ενώ δεκάδες ήταν κλήσεις και για απεγκλωβισμό πολιτών από ασανσέρ λόγω διακοπής της ηλεκτροδοτησης.

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκαν τα βόρεια προάστια ενώ στη Φιλοθέη από τους ανέμους έπεσε μέχρι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

athina-kakokairia4

kakokairia-athina10
kakokairia-athina12
kakokairia-athina11
athina-kakokairia3
athina-kakokairia2
athina-kakokairia
athina-kakokairia7
athina-kakokairia6
athina-kakokairia5

Διαβάστε ακόμη: