Σε πέντε περιοχές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι ότι θα «χτυπήσει» σήμερα, Δευτέρα, η κακοκαιρία Elias, η οποία πρόκειται να παραμείνει στη χώρα μας μέχρι και την Πέμπτη.

Από το πρωί βρέχει σε περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Ελλάδας με την μετεωρόλογο της ΕΡΤ, Ερμιόνη Κατιρτζόγλου, να σημειώνει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες σε ΚαρδίτσαΘεσσαλίαΒοιωτία, Φθιώτιδα και δυτική Στερεά.

Ειδικά για την Αττική τα στοιχεία των μετεωρολόγουν δείχνουν ότι σήμερα θα υπάρξουν καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού από το μεσημέρι και μετά.

Σχετικά με τη Θεσσαλία ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας την εκτίμησή του ότι μέχρι την Πέμπτη στην περιοχή που επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel αναμένεται να πέσουν έως 500 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Ενδεικτική της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias είναι η αναβάθμισή της από την ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Η νέα κακοκαιρία ονομάστηκε Elias και αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.


 

Κακοκαιρία Daniel – Φθιώτιδα: Άντεξαν τα αναχώματα του ποταμού Σπερχειού αλλά «μετρούν» πληγές (εικόνες)

Κακοκαιρία Elias: Πότε φτάνει στην Αττική, γιατί θεωρείται επικίνδυνη

Διαβάστε ακόμη: