Η κακοκαιρία Elias ξεκίνησε να «χτυπά» αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ήδη τα πρώτα προβλήματα καταγράφηκαν στα δυτικά της χώρας.

Το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο το βράδυ, με όσους βρίσκονται στην περιοχή να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα

Θωρακίζεται η Θεσσαλία, καθώς αναμένονται νέα επικίνδυνα φαινόμενα από την κακοκαιρία Elias, σε περιοχές που ήδη έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel.

Σε ετοιμότητα είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και ο στρατός, για να αντιμετωπιστούν εγκαίρως τα φαινόμενα που θα φέρει η κακοκαιρία Elias και να περιοριστούν όσο το δυνατόν λιγότερο τα προβλήματα.

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Θεσσαλία ενόψει της κακοκαιρίας Elias -Στη Λάρισα ο Κικίλιας

Επί ποδός βρίσκονται και η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας θα συνδράμουν εθελοντές και πολίτες, σύμφωνα με ό,τι είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

 

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Elias στη δυτική Ελλάδα, όπου το μεσημέρι σημειώθηκαν έντονες βροχές, αλλά και ισχυρή χαλαζόπτωση σε Αχαΐα και Κορινθία, με το φαινόμενο να κινείται ανατολικά.

Η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Η επέλαση της κακοκαιρίας Elias έχει ξεκινήσει με τις βροχές που σημειώνονται να είναι ισχυρές και τα προβλήματα να είναι ορατά στους δρόμους.

Στο Αίγιο, προκλήθηκε κατολίσθηση και έκλεισε η παλαιά εθνική οδός και κομμάτι της νέας, που άνοιξε στις 18:45, ενώ σε διπλανά χωριά ρίχνει χαλάζι.

Στο Αίγιο και τα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία η χαλαζόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη. Το χαλάζι ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις σε μέγεθος μπαλάκι του πινγκ πονγκ, ενώ η βροχή που έπεφτε στην περιοχή ήταν μεγάλης έντασης.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, από το ύψος του Ξυλόκαστρου έως και την Πάτρα, η βροχή ήταν εξίσου ισχυρή, με τον ουρανό να είναι μαύρος.

Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι αρκετά έντονα και κατευθύνονται ανατολικά, προς Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τον live χάρτη του Windy, από τις 5 το απόγευμα έχει ξεκινήσει σφοδρή βροχόπτωση στον Κορινθιακό και την κεντρική Στερεά, με την κακοκαιρία να πλησιάζει τη Θεσσαλία, όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα από το βράδυ.

Κακοκαιρία Elias – Τρίκαλα: «Ποτάμια» οι δρόμοι μετά από μία ώρα βροχόπτωσης

Σε «ποτάμια» μετατράπηκαν οι δρόμοι των Τρικάλων μέσα σε μια ώρα έντονης βροχόπτωσης.

Η κακοκαιρία «Elias» εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και στο κέντρο της πόλης δημιουργήθηκαν ήδη τα πρώτα προβλήματα.

Ήδη όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η οδός Καλαμπάκας, από το ύψος του «Σκλαβενίτη» και κάτω έχει μετατραπεί σε λίμνη για… τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες.

Οι ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή των Τρικάλων εκδηλώνονται από τις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς υπάρχει πρόβλεψη για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι την Πέμπτη.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα. Επιπλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία με προσωπικό, οχήματα, λέμβους και δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Στερεά Ελλάδα και έχει δημιουργήσει 3 Σταθμούς Βάσης: στη Λάρισα (Λίμνη Κάρλα), στον Κόμβο Δέλτα (κομβικό σημείο στο οδικό δίκτυο για Τρίκαλα, Καρδίτσα και Σοφάδες) και στον κόμβο Προαστίου.

Οδοντωτός: Διακοπή των δρομολογίων λόγω κατολίσθησης

Κατολίσθηση πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα να διακούν τα δρομολόγια του Οδοντωτού, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στο Ξυλόκαστρο για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες

Το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο με όσους βρίσκονται στην περιοχή να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Διαβάστε ακόμη: