Σε ηλικία 104 ετών έφυγε από τη ζωή η γιαγιά Σταυρούλα από την Πηνειάδα η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την κακοκαιρία Daniel που κατέστρεψε τη Θεσσαλία είχε συγκινήσει το Πανελλήνιο.

Η Σταυρούλα Μπραζιώτη η οποία έζησε σε δύσκολες εποχές με πολέμους και φτώχεια τρόμαξε από την καταστροφή της θεομηνίας που πλημμύρισε το χωριό της, και σε δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που πήγαν να τη βρουν είχε πει με δάκρυα στα μάτια πως ξανάδε τέτοιο πράγμα.

Η γιαγιά της Πηνειάδας, όπως την αποκαλούσαν, σύμφωνα με το trikalaopinion.gr πριν από μερικές ημέρες έσπασε το πόδι της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονταν αλλά τελικά δεν κατάφερε.

«Καήκαμε, πνιγήκαμε… Τι άλλο θέλετε;»

«Είμαστε άπλυτοι πόσες μέρες. Άπλυτοι και με οικονομία του νερού. Τι να κάνουμε. Αυτά να τα ακούσουν αυτοί που κυβερνούν. Να ανοίξουν τα αφτιά τους και να τα ακούσουν αλλιώς αποφεύγουν. Ο κόσμος να ανοίξει τα αφτιά και τα μάτια του και να μην τους ξαναψηφίσει καθόλου. Όχι μόνο αυτούς, όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν», είχε πει μετά την κακοκαιρία σε συνέντευξή της στο Open.

«Ποια έργα καλέ; Αν στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να ελέγξει πού θα δοθούν τα χρήματα. Αυτά τα λεφτά πρέπει να πάνε στον κόσμο που υποφέρει χωρίς νερό, χωρίς τροφή και περιμένουμε τα αεροπλάνα να μας φέρουν τροφή να φάμε» ανέφερε η ηλικιωμένη γυναίκα.

«Το βλέπετε βρε παιδιά, τι να σας πω; Ποτέ δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Μπορεί να πλημμύριζε ο κάμπος αλλά αυτό το κακό το είδατε, το βλέπετε και μη ρωτάτε καθόλου.

Καήκαμε, πνιγήκαμε τι άλλο θέλετε; Κι αν η Θεσσαλία χάθηκε θα χαθεί όλη η Ελλάδα. Γιατί η Θεσσαλία είναι ο κορμός, από εκεί θρέφεται ολόκληρη η Ελλάδα. Δεν θέλω να βλέπω την Ελλάδα να καταστρέφεται» είχε επίσης τονίζει η 104 ετών γιαγιά.

Διαβάστε ακόμη: