Ένα δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Daniel έχει ξεκινήσει την επέλασή του σήμερα, επηρεάζοντας το Πήλιο, το ανατολικό τμήμα της Μαγνησίας, την ανατολική Λάρισα από τον Αγιόκαμπο και νοτιότερα, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Από εκεί δηλαδή όπου ξεκίνησε η κακοκαιρία, τη Δευτέρα.

Κακοκαιρία Daniel: Τρεις οι νεκροί

Η κακοκαιρία η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις πιο ισχυρές που έχει βιώσει η χώρα μας έχοντας στοιχήσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, έναν 51χρονο και μια 87χρονη στο Βόλο και έναν 82χρονο στην Καρδίτσα, αναμένεται να εξασθενήσει το απόγευμα.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως και σήμερα τις απογευματινές ώρες, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας) και την βόρεια Εύβοια. Από πολύ νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες αναμένεται ένταση των φαινομένων. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Μέχρι και χθες το βράδυ οι περιοχές που δέχθηκαν ανελέητο χτύπημα από ισχυρές καταιγίδες ήταν οι Μαγνησία, Λάρισα και Καρδίτσα με ολόκληρες εκτάσεις να έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες.

Οι καταστροφές σε περιουσίες, καλλιέργειες και υποδομές είναι ανυπολόγιστες ενώ η Πολιτική Προστασία με συνεχόμενα μηνύματα μέσω του 112 έχει προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, απαγόρευση κυκλοφορίας και σε προτροπές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν υπόγεια και ισόγεια ανεβαίνοντας σε υψηλότερους ορόφους όπου είναι εφικτό.

Κακοκαιρία Daniel: Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εκδόθηκε την Κυριακή (3/9), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, καθώς η κακοκαιρία Daniel που ήδη από τη Δευτέρα (4/9) προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, θα συνεχιστεί έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (7/9).

Πιο αναλυτικά για την Πέμπτη, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας) και την βόρεια Εύβοια.

Από πολύ νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες αναμένεται ένταση των φαινομένων. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα συνεχίσει να γίνεται ανά δωδεκάωρο με τη μορφή έκτακτων δελτίων που θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Διαβάστε ακόμη: