Αύριο (Τρίτη 07 Φεβρουαρίου), οι υπάλληλοι του δημοσίου θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους έως τις 10:00, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών:

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου «Μπάρμπαρα», γνωστοποιείται ότι ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου, δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόσθηκε τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Η ώρα προσέλευσης καθορίζεται στις 10:00, ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται εκ νέου ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματισθεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της Υπηρεσίας αύριο, 07/02/2023, στις 10:00, δεν θα πραγματοποιηθούν και αυτές οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν αμέσως για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για αυτούς τους υπαλλήλους, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως τα σχολεία στη Βόρεια και τη Βορειοανατολική Αττική θα παραμείνουν κλειστά και αύριο (07/02).

Διαβάστε ακόμη: