Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να μαίνεται και την Αττική να έχει ντυθεί στα λευκά, οι τελευταίες προβλέψεις δίνουν περισσότερες χιονοπτώσεις και πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι αύριο λίγο πριν από το μεσημέρι, με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος γράφει τα εξής: «Και τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από το προγνωστικό μας σύστημα συγκλίνουν σε νέα επιδείνωση του καιρού από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής. Αυξημένες οι πιθανότητες αυτό το νέο χιονοκύμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!».

Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να μαίνεται και την Αττική να έχει ντυθεί στα λευκά, οι τελευταίες προβλέψεις δίνουν περισσότερες χιονοπτώσεις και πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι αύριο λίγο πριν από το μεσημέρι, με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Χιονοπτώσεις ακόμη αναμένονται, την Τρίτη, σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, στα πεδινά τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς επίσης χιονόνερο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο (με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα), με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σε Μαγνησία, Φθιώτιδα και Μαγνησία θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη στην Αττική

Σε ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργεία των σχολείων κατά τη διάρκεια της Τρίτης (7/2), ελέω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» προχώρησε η περιφέρεια Αττικής.

Με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και μετά από εισήγηση των δημάρχων, σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», για την οποία αναμένεται νέα α επιδείνωση, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ανοιχτά θα είναι σε όλες τις άλλες περιοχές.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»:
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη, και Παιδείας, Χ. Αλεξανδράτου, προέβη στην απόφαση τα σχολεία περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των περιοχών. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Συγκεκριμένα τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των δημάρχων:

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο, μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στη ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (συγκεκριμένα στους δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλήσσιων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Περάματος. Από τον δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.-
2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.
3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στον δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο
Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο
Γυμνάσιο 4ο / 5ο

Στον ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός

Α) Στον δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Όλα στην περιοχή του Δάσους
Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
1Ο Λύκειο
1ο Γυμνάσιο
Β) Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο
Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο
Γενικό λύκειο 3Ο
Στον ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Ο Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους δημάρχους, τους Αντιπεριφερειάρχες και όλα τα στελέχη της περιφέρειας και των δήμων και επισήμανε ότι σε περιπτώσεις διαφοροποιήσεων στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών οι δήμοι που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία τους να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε σχετικά ότι: «Η απόφασή μας να αναστείλουμε τη λειτουργία συγκεκριμένων σχολείων της Αττικής και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου βασίζεται σε συνεκτιμήσεις της εικόνας της εξέλιξης του κύματος της κακοκαιρίας αλλά και των αιτημάτων των δημάρχων. Σ΄αυτό το πλαίσιο αξιολογώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που επισημαίνουν πως παρά τη σταδιακή ύφεση του φαινομένου, τις επόμενες ώρες θα επικρατήσουν κατά τόπους χιονοπτώσεις και παγετός, για προληπτικούς λόγους αποφασίζουμε κλείσιμο ορισμένων σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Απαγορεύεται από τις 20:00 η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, από τις 20:00 της Δευτέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Παλαιά Εθνική Οδό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τροχαίας:
«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης και λαμβάνοντας υπόψη τις επικράτουσες καιρικές συνθήκες σήμερα (06-02-2023) από τις 20:00 και μέχρι νεωτέρας θα ισχύσει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης για την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και στην Αττική».

Αττική Οδός

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αττική Οδός σημειώνει πως από τις 20.00 θα τεθεί σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας για όλα τα φορτηγά οχήματα.

Στις 10 θα ανοίξει και την Τρίτη το Δημόσιο – Πότε θα λειτουργήσουν τα εμπορικά

Αργότερα από το κανονικό θα γίνει η έναρξη λειτουργίας την Τρίτη στις δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, ενώ οι αρχές προσανατολίζονται για να ανοίξουν αργότερα και τα καταστήματα στη Βορειοανατολική Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο θα ανοίξει και την Τρίτη στις 10:00.

Τα καταστήματα, στην Βορειοανατολική Αττική, που έχει πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από την κακοκαιρία, πιθανόν θα ανοίξουν την Τρίτη στις 11 το πρωί.

Διαβάστε ακόμη: