Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, προκειμένου να δει από κοντά τις παρεμβάσεις αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκαν στις κατασκηνώσεις «Ουρανούπολη» της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης με χρηματοδότηση του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Βουλή διέθεσε συνολικά 110.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών και τη συνολική βελτίωση των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν παιδιά και νέους από ολόκληρη τη Θράκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε το «παρών» σε ειδική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ξεναγήθηκε στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις και συνομίλησε με παιδιά και εφήβους που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις.

«Η Βουλή είναι ένας ζωντανός οργανισμός»

Στην ομιλία του ο Νικήτας Κακλαμάνης θέλησε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική διάσταση του ρόλου του Κοινοβουλίου, πέρα από την αυτονόητη νομοθετική και θεσμική του λειτουργία.

«Η Βουλή οφείλει και είναι ένας ζωντανός οργανισμός με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξη δομών στην ελληνική περιφέρεια αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας κοινωνικής προσφοράς του Κοινοβουλίου.

Όπως σημείωσε, μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως η στήριξη των κατασκηνώσεων της Αλεξανδρούπολης, αλλά και μέσα από δράσεις για δομές υγείας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η Βουλή επιχειρεί να αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στους πολίτες.

«Αποδεικνύουμε ότι το Κοινοβούλιο επιστρέφει στους πολίτες την εμπιστοσύνη που του δείχνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι έγινε με τα 110.000 ευρώ

Οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτήθηκαν από τη Βουλή επικεντρώθηκαν κυρίως στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην ασφάλεια και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.

Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν δύο νέα γήπεδα μπάσκετ, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο γήπεδο beach volley και στον χορτοτάπητα των γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν δύο ξύλινα κιόσκια και δέκα πάγκοι, φυτεύτηκαν 100 νέα δέντρα, ενώ έγιναν εργασίες διαμόρφωσης και φωταγώγησης του χώρου.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που, σύμφωνα με τη Βουλή, έχουν στόχο όχι μόνο την αισθητική αναβάθμιση αλλά κυρίως τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας των δραστηριοτήτων που προσφέρονται στα παιδιά και τους νέους.

Ένας θεσμός που λειτουργεί από το 1968

Η «Ουρανούπολη» έχει ιδιαίτερη θέση στην τοπική κοινωνία της Θράκης.

Οι κατασκηνώσεις λειτουργούν από το 1968, υπό τη διεύθυνση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, σε έκταση που είχε παραχωρηθεί από το τότε Υπουργείο Γεωργίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους φιλοξενούν συνολικά περίπου 1.000 παιδιά και φοιτητές από ολόκληρη τη Θράκη, γεγονός που αποτέλεσε και έναν από τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η συγκεκριμένη δομή για τη χρηματοδοτική παρέμβαση της Βουλής.

Έμφαση στις ακριτικές περιοχές

Η επίσκεψη Κακλαμάνη είχε και σαφή συμβολισμό λόγω της τοποθεσίας.

Από την Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος της Βουλής έστειλε μήνυμα για την ανάγκη στήριξης της νεολαίας και των τοπικών κοινωνιών, με ιδιαίτερη έμφαση στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Στην εκδήλωση τον συνόδευσαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισκέφθηκε επίσης την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγία του Έβρου, το μεγαλύτερο γυναικείο μοναστήρι της Θράκης, όπου υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών και συνομίλησε με την ηγουμένη Μακρίνα.

Η παρέμβαση στην «Ουρανούπολη» εντάσσεται στη σειρά κοινωνικών και προνοιακών δράσεων που χρηματοδοτεί το Κοινοβούλιο, από εξοπλισμό δημόσιων νοσοκομείων και εκπαιδευτικά προγράμματα έως τη στήριξη φορέων προστασίας παιδιών.

Το μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει ο Πρόεδρος της Βουλής από τον Έβρο ήταν σαφές: ο θεσμικός ρόλος του Κοινοβουλίου δεν εξαντλείται στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά μπορεί να αποκτά μετρήσιμο κοινωνικό αποτύπωμα, ιδιαίτερα εκεί όπου οι ανάγκες της περιφέρειας και της ακριτικής Ελλάδας είναι μεγαλύτερες.

Διαβάστε ακόμη: