Σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια τμήματα και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις από τις πρωινές προς μεσημβρινές ώρες αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην υπόλοιπη χώρα που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά όπου τις απογευματινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν με εξαίρεση στα βόρεια, όπου τοπικά θα συνεχιστούν και τις βραδινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και από τη νύχτα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς θα συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία 5 μποφόρ. Αργά το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Σχετική είδηση: Πού θα χαλάσει ο καιρός: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία