Ο καιρός αλλάζει, ξανά, τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένονται διαδοχικά ζεστά κύματα από την Αφρική το επόμενο δεκαήμερο, αν και ο Θοδωρής Κολυδάς τονίζει πως θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, την πρόβλεψή του για τον καιρό των επόμενων δέκα ημερών, έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ήδη σήμερα όπως όλα δείχνουν το σκηνικό έχει αλλάξει σχεδόν ριζικά, με την κακοκαιρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες να διαδέχονται η άνοδος του υδράργυρου και η ηλιοφάνεια.

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Έρχονται διαδοχικά ζεστά κύματα από την Αφρική

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας με νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναφέρεται στον καιρό των επόμενων ημερών, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για ζέστη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το επόμενο διάστημα αναμένονται ελάχιστες βροχές, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι αναμένεται να έρθουν «διαδοχικά ζεστά κύματα από την Αφρική».

Τέλος, σχετικά με τις θερμοκρασίες ο μετεωρολόγος τονίζει πως ο υδράργυρος θα βρεθεί 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

«Με ελάχιστες βροχές (κυρίως στα δυτικά) , και διαδοχικά ζεστά κύματα από την Αφρική θα κυλίσει το επόμενο δεκαήμερο. Ο υδράργυρος θα βρεθεί 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Καιρός – Κολυδάς: Αλλαγή του σκηνικού και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Από την πλευρά του, για αλλαγή του καιρικού σκηνικού στο τέλος της εβδομάδας κάνει λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, σε νέα ανάρτησή του στα social media.

Τις υψηλές θερμοκρασίες και την καλοκαιρία της εβδομάδας που θα διανύσουμε, θα διαδεχτεί από την Κυριακή η πτώση του υδραργύρου κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, όπως επισημαίνει ο Θοδωρής Κολυδάς. Στην πρόγνωσή του αρχικά, κάνει λόγο για αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ωστόσο προειδοποιεί για λίγα φαινόμενα την Τετάρτη στα βορειοδυτικά και το Σαββατοκύριακο στα βόρεια. Παράλληλα, αναφέρει πως οι ασθενείς νοτιοδυτικοί άνεμοι, έως το τέλος της εβδομάδας θα γυρίσουν σε βοριάδες και αναμένεται να ενισχυθούν. Αυτό μάλιστα θα οδηγήσει και σε πτώση της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα.

«Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και την ερχόμενη εβδομάδα θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Διαβάστε ακόμη: