Οριστική είναι η απόφαση όπως διαμήνυσε ο Χάρης Καστανίδης να είναι υποψήφιος για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τις  ίδιες πληροφορίες, την απόφασή του να είναι υποψήφιος για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης, την ανακοίνωσε ήδη στους στενούς του συνεργάτες και τα στελέχη που τον στηρίζουν, ενώ είναι ακόμα άγνωστο εάν θα διαθέτει τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου και άλλων στελεχών του ιδίου κλίματος στον πρώτο γύρο.

Είναι δε σαφές σε όσους γνωρίζουν τα βαθύτερα της Χαριλάου Τρικούπη πως η υποψηφιότητα Καστανίδη θα είναι υποψηφιότητα καταγραφής του ιδίου και ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού ρεύματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι υποψηφιότητα που θα διεκδικήσει είσοδο στον δεύτερο γύρο, όπου θα αναμετρηθούν οι δυο πρώτοι.

Εν αντιθέσει, πάντως, με τον Χάρη Καστανίδη, διστακτικός εμφανίζεται ο Παύλος Γερουλάνος.

Στην αμφιταλάντευση που εμφανίζει παίζει ρόλο και η υποψηφιότητα Καστανίδη, αφού απευθύνονται στον ίδιο χώρο, αλλά και το γεγονός ότι μετράει την απήχηση που θα έχει τυχόν υποψηφιότητά του, αφού δεν θέλει να καταγράψει μονοψήφια ποσοστά –και δη κοντά στο 5%.

Για τον Παύλο Γερουλάνο, άλλωστε, στόχος είναι να είναι υποψήφιος για την Α΄ Αθηνών, εκτός και αν προταθεί ως κοινός υποψήφιος για την Αυτοδιοίκηση από Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.