Όσοι λατρεύουν τη μουστάρδα, ας σηκώσουν το χέρι. Και τώρα ας πιάσουν ένα μαντήλι για να είναι έτοιμοι να μαζέψουν τα δάκρυα.

Τα νέα για την αγαπημένη τους σάλτσα, αυτή που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές καλύπτοντας με περίσσια νοστιμιά ψητά, βραστά και ωμά, δεν είναι ευχάριστα.

Ο πλανήτης βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πιθανότητα, τα ράφια να αδειάσουν και δύσκολα να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί η ζήτηση.

Έχοντας περάσει μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία για την παραγωγή σιναπιού, από όπου προέρχεται και η μουστάρδα, οι προοπτικές για τον κλάδο, δεν είναι ενθαρρυντικές.

Ο Καναδάς, ηγέτιδα δύναμη στο χώρο, είδε την παραγωγή να πέφτει 28% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η άλλη μεγάλη δύναμη, η Γαλλία, θα έχει διαθέσιμο το 50% των ποσοτήτων στις οποίες μας είχαν συνηθίσει, λόγω της έντονης ξηρασίας.

Αν τώρα στο κάδρο μπουν οι χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση, Ρωσία και Ουκρανία, με μεγάλη συμμετοχή στην παγκόσμια παραγωγή μέχρι πριν τον πόλεμο, μπορεί κάποιος εύκολα να φανταστεί τη συνέχεια.

Ίσως η παρτίδα να σωθεί με τις ποσότητες προηγούμενων ετών, οι τιμές πάντως δεν πρόκειται να μείνουν στα ίδια επίπεδα.