search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καφετέρια – Νέα Σμύρνη: Μετά την καταγγελία έρχεται πάρτι για ηλικιωμένους

Ο ιδιοκτήτης απέλυσε τον υπεύθυνο της πρωινής βάρδιας που απαγόρευσε στους ηλικιωμένους να καθίσουν

Καφετέρια - Νέα Σμύρνη: Μετά την καταγγελία έρχεται πάρτι για ηλικιωμένους

Αρκετά έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η καταγγελία για καφετέρια στη Νέα Σμύρνη που έδιωξε ηλικιωμένους, οι οποίοι ήθελαν να καθίσουν. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ζήτησε μέσω των social media δημόσια συγγνώμη και υποστήριξε πως απέλυσε τον υπεύθυνο της πρωινής βάρδιας που βρισκόταν στην καφετέρια όταν δεν επετράπη στους ηλικιωμένους να καθίσουν.

«Εκανα μεγάλο λάθος που δεν τον έλεγξα να δω ποιες ήταν οι εντολές που είχε δώσει. Επειδή ήμουν εκτός λόγω COVID δεν είχα εικόνα. Οι κατευθύνσεις που είχε δώσει δε συνάδουν με την ηθική του μαγαζιού» έγραψε ο διαχειριστής της σελίδας της καφετέριας που καταγγέλλεται ότι έδιωξε τους ηλικιωμένους στο Facebook.

Παρόλα αυτά αρκετοί δεν πείστηκαν με τη συγγνώμη, καθώς, όπως τονίζουν σε σχόλιά τους «ανάλογα περιστατικά είχαν γίνει και το καλοκαίρι». Ωστόσο ο ίδιος δεν στάθηκε εκεί. Σύμφωνα με το κανάλι ALPHA, επικοινώνησε με το Α’ ΚΑΠΗ Νέας Σμύρνης και προσφέρθηκε να διοργανώσει πάρτι με δικό του DJ στην καφετέρια, αποκλειστικά για ηλικιωμένους.

Στο άκουσμα της είδησης αυτής η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού σχολίασε ότι «γίνεται όλο και χειρότερο». Δημοσιογράφος της εκπομπής είπε πως δεν είναι μόνο κατακριτέο αλλά και παράνομο, αφού υπάρχει δεδικασμένο από το 2006 για αντίστοιχο περιστατικό της Θεσσαλονίκης, όπου οι ιδιοκτήτες καταδικάστηκαν για προσβολή της προσωπικότητας και καταβλήθηκε αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Οργισμένα σχόλια στην ανάρτηση της «συγγνώμης»

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, οι χρήστες του διαδικτύου μιλούν για σκηνικά που επαναλαμβάνονται, στην σελίδα της επιχείρησης. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά τα σχόλια, το οποίο έχει συγκεντρώσει και τις περισσότερες θετικές αντιδράσεις είναι το εξής: «Η ανάρτηση και η απόδοση ευθύνης στους εργαζόμενους, επιβεβαιώνει πιο σθεναρά ότι είναι βαθιά ριζωμένη η θέση για το πώς αντιλαμβάνεστε τον “άλλο”, όποιος κι αν είναι αυτός. Χτες τον ηλικιωμένο, αύριο κάποιον άλλο που δε θα είναι αρεστός γιατί δεν ταιριάζει στην “αισθητική” σας. Μόνο που στη δική μας “αισθητική”, δεν ταιριάζουν τέτοιες καταστάσεις που το μαγαζί σας εκφράζει».

Ταυτόχρονα ένα ακόμη σχόλιο με μεγάλη απήχηση αναφέρει: «Μια χαρά είναι δυνατόν, μια χαρά έγινε και μια χαρά έχεις όλη την ευθύνη. Και αν δεν σε είχαν κάνει βούκινο θα συνέχιζες με αυτή την “στρατηγική”. Ελπίζω να μην πατήσει ποτέ κανείς το πόδι του εκεί και να αντιληφθείς πώς πληρώνονται τέτοιες “στρατηγικες”. Οσο για το ποιος φταίει, πάντα την ευθύνη την έχει το μεγάλο αφεντικό. Εύχομαι σύντομα να κλείσει ένα μαγαζί με τέτοιες αξίες».

Διαβάστε ακόμη: