Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε πως «γιορτάζουμε και εφέτος αυτή τη μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία, προσβλέποντας στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου».

«Με το πρόσωπό Της, εμείς οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την αγάπη, τη φροντίδα για τον αδύναμο, την ενσυναίσθηση. Εύχομαι αυτές οι αξίες να συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Χρόνια πολλά», κατέληξε η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κ. Μητσοτάκης από Τήνο: «Θα σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»

Ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας από την Τήνο, όπου παρευρέθηκε για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Από τα απομακρυσμένα ξωκλήσια έως να μεγάλα προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, η Ελλάδα και η Ορθοδοξία γιορτάζουμε, σήμερα (15/08), την Κοίμηση της Θεοτόκου, αντλούμε δύναμη και πίστη ώστε να μπορέσουμε –ατομικά αλλά και συλλογικά– να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στον δρόμο της προόδου, της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε αρχικά.

«Αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία, το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος. Να σταθούμε δίπλα σε όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Με πίστη, θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει για μία Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απανταχού της Γης, χρόνια πολλά».

Ο Πρωθυπουργός έφθασε στην Τήνο στις 09:00 το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκε στην πυραυλάκατο «Μυκόνιος», όπου μετά την ρίψη τιμητικών κανονιοβολισμών, ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων του καταδρομικού «Έλλη», ρίχνοντας ένα δάφνινο στεφάνι στη θάλασσα.

Αργότερα, μετέβη στο Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας, όπου προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου, κ. Δωρόθεου.