Πως λειτουργούν οι συσκευές ανίχνευσης ταχύτητας

Οι συσκευές ανίχνευσης ταχύτητας λειτουργούν με τη μέθοδο της αντανάκλασης καθώς δύο δεσμίδες ακτινοβολίας χτυπούν το κινούμενο αυτοκίνητο διαθέτοντας μία συγκεκριμένη συχνότητα. Στη συνέχεια, οι δεσμίδες αυτές επιστρέφουν στη συσκευή, υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς την ακριβή ταχύτητα, με βάση την οποία κινείται το αυτοκίνητο το οποίο έχουν στοχεύσει.

Τρείς βασικές κατηγορίες τα αντι-ραντάρ

Η πρώτη αφορά ανιχνευτές ραντάρ που προειδοποιούν, εως και 2 χιλιόμετρα πριν, ότι υπάρχει μπλόκο της αστυνομίας.

Η δεύτερη, προκαλεί μία «μικρή βλάβη» στο πιστόλι-ραντάρ της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να μην ανιχνεύεται η ακριβής ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Η τρίτη αφορά GPS τα οποία ενημερώνουν τους οδηγούς που υπάρχουν φωτογραφικές κάμερες για υπερβολική ταχύτητα. Η Google μέσω των διαδραστικών χαρτών ενημέρωσε ότι έχει έτοιμη την εφαρμογή που θα ενημερώνει τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο που υπάρχουν «μπλόκα» της Τροχαίας.

Τι πρόστιμο ορίζει ο Κ.Ο.Κ.;

Για τα αντιραντάρ ο Κ.Ο.Κ. ορίζει πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για 2 μήνες

Το πρόστιμο για την ύπαρξη συσκευής αντιραντάρ που επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες φορτηγών ανέρχεται σε 700 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 30 ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.