Η πρώτη virtual υλοποίηση του προγράμματος «Shadow a business tribe for a day» του Junior Achievement Greece είναι γεγονός.
22 μαθητές και φοιτητές, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, “επισκέφτηκαν” την Interamerican στο πλαίσιο του προγράμματος κι έγιναν η “σκιά” των στελεχών. Τα παιδιά είχαν την μοναδική ευκαιρία να μάθουν για την εκπαιδευτική κατάρτιση, την επαγγελματική πορεία τους αλλά και πως είναι να εργάζονται σε μια πολυεθνική εταιρεία η οποία έχει εφαρμόσει την οργανωτική δομή των business tribes.
Συζήτησαν επίσης για τις επαγγελματικές δυνατότητες κι ευκαιρίες που προσφέρονται πλέον στην εταιρεία και πως θα μπορούσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα για μια τέτοια επαγγελματική σταδιοδρομία.
«Το γεγονός ότι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε virtual μορφή και όχι δια ζώσης, μας έδωσε την ευκαιρία να προσκαλέσουμε μαθητές και φοιτητές που ζουν εκτός Αθηνών. Χαρήκαμε ιδιαίτερα  που η τεχνολογία μας έδωσε την δυνατότητα να φέρουμε «δίπλα μας» παιδιά από ακριτικές περιοχές, όπως το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη και τη Λήμνο και έτσι οι μαθητές είχαν ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά της πρωτεύουσας», δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος του JAGreece, Σοφία Μανσόλα.

Τα παιδιά έμαθαν μέσα σε δύο ώρες για τη νέα οργανωτική δομή της Interamerican, τα λεγόμενα business tribes, ένα μοντέλο που έχει λιγότερη ιεραρχία ενώ ταυτόχρονα δίνει μεγάλη αυτονομία στις ομάδες εργασίας, γεγονός που αποδεδειγμένα συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των ανθρώπων και στη γέννηση δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών.
Aπαντώντας σε ερώτηση των παιδιών, ο κ. Πάνος Κούβαλης, στέλεχος της Interamerican, τόνισε ότι ο ηγέτης μιας ομάδας δεν επιβάλει τις απόψεις του αλλά δίνει χώρο στους ανθρώπους, συνθέτει και αξιοποιεί τις γνώσεις των μελών της ομάδας του.  «Εγώ συγκεντρώνω την πληροφορία, την αναλύω και κατευθύνω την ομάδα προς όφελος του κοινού μας στόχου», κατέληξε.
Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να το δουν αυτό στην πράξη, παρακολουθώντας τη συνάντηση των μελών ενός tribe στο οποίο συμμετείχαν 60 εργαζόμενοι της Interamerican και πραγματοποιείται κάθε δύο εβδομάδες.