Ευκαιρία στον χρυσό «βλέπει» JP Morgan, καθώς θα μπορούσε να λειτουργήσει για ακόμα μια φορά σαν «ασφαλές καταφύγιο» μπροστά στην πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ και ενώ τα επιτόκια θα αρχίσουν να πέφτουν.

Σύμφωνα με την JP Morgan, ο χρυσός θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους και να φθάσει σε επίπεδα – ρεκόρ το 2024.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Greg Shearer, εκτελεστικό διευθυντή της παγκόσμιας έρευνας εμπορευμάτων στην JP Morgan, ο χρυσός θα κερδίσει έδαφος, καθώς η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Τους τελευταίους 12 μήνες, το πολύτιμο μέταλλο έχει ενισχυθεί κατά 15%, εν μέσω των προσδοκιών ότι ο κύκλος σύσφιξης της Fed βρίσκεται κοντά στο τέλος του. Στις αρχές του Μαΐου, ο χρυσός «φλέρταρε» με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 2.075,47 δολαρίων που είχε αγγίξει το 2020.

Η τιμή – στόχος που θέτει η JP Morgan είναι στα 2.175 δολάρια για το δ’ τρίμηνο του 2024.

Αυτό, τη στιγμή που αναμένεται ήπια ύφεση στις ΗΠΑ, προτού η Fed ξεκινήσει να χαλαρώνει τα «λουριά».

Καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων σπεύδουν φέτος στον χρυσό, εντοπίζονται και άλλες πηγές ζήτησης, καθώς και οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες καθοδηγούν την τιμή του μετάλλου.

«Υπάρχει μια προθυμία εδώ για πραγματικές αγορές και διαφοροποίηση των μεριδίων, μακριά από τα νομίσματα» επεσήμανε ο Shearer, προσθέτοντας ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι έχουν καταστήσει τον χρυσό πιο ελκυστικό για τις κυβερνήσεις.

Διαβάστε περισσότερα