Πτώση 42% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan Chase το α΄τρίμηνο του 2022, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προειδοποίησε για τς επικείμενες οικονομικές προκλήσεις που απορρέουν από τον υψηλό πληθωρισμό.

Η JP Morgan ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του έτους μειώθηκαν στα 8,28 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,63 δολάρια ανά μετοχή, από 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,50 δολάρια ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 30,7 δισ. δολάρια από 32,27 δισ. δολ. Η JP Morgan Chase ενέκρινε επίσης το σχέδιο επαναγοράς μετοχών, αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η JP Morgan θα κέρδιζε 2,72 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 30,59 δισ. δολ., σύμφωνα με έρευνα της FactSet.

Ντίμον: Γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για την οικονομία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα – οι ισολογισμοί των καταναλωτών και των επιχειρήσεων καθώς και οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν σε υγιή επίπεδα – αλλά βλέπουμε σημαντικές γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις στο μέλλον λόγω του υψηλού πληθωρισμού, των ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και του πολέμου στο Ουκρανία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον.

BlackRock: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

Αποτελέσματα ανακοίνωσε και η BlackRock, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν στo 1,46 δισ. δολάρια ή 9,52 δολάρια ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από 1,2 δισ. ή 7,77 δολάρια ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 8,75 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.