Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, ανακάτεψε για μία ακόμα φορά την τράπουλα της ηγετικής του ομάδας και ενοποίησε ορισμένες από τις επιχειρήσεις της τράπεζας, αναδεικνύοντας πιθανούς υποψηφίους που θα μπορούσαν τελικά να αναλάβουν τη θέση του.

Οι αλλαγές ηγεσίας δίνουν νέες ευθύνες στην Jennifer Piepszak, τη Marianne Lake και τον Troy Rohrbaugh, οι οποίοι είναι μεταξύ των κορυφαίων εσωτερικών υποψηφίων για να διαδεχθούν τον Dimon στην JPMorgan , την οποία διευθύνει από το 2005.

Η JPMorgan, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα από άποψη ενεργητικού, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Piepszak και Rohrbaugh θα αναλάβουν ως συνεπικεφαλής ενός διευρυμένου τμήματος εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής. Αντικαθιστούν τον Daniel Pinto, τον κύριο αναπληρωτή του Dimon , ο οποίος θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Η Piepszak ήταν προηγουμένως συνεπικεφαλής της καταναλωτικής επιχείρησης της JPMorgan παράλληλα με τη Lake, η οποία θα είναι πλέον η μοναδική επικεφαλής του τμήματος.

«Η JPMorgan Chase είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ, και αυτό χάρη στους εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους μας και την εξαιρετική διευθυντική ομάδα μας», δήλωσε ο Dimon, ανακοινώνοντας τις αλλαγές.

Ανασχηματισμός

Όπως γράφουν οι Financial Times, ο Dimon, 67 ετών σήμερα, είναι ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ. Το πόσο ακόμη θα συνεχίσει να διευθύνει την τράπεζα είναι αντικείμενο τακτικής κερδοσκοπίας στη Wall Street. Το 2021, το διοικητικό συμβούλιο της JPMorgan απένειμε στον Dimon ένα μπόνους διατήρησης που θα τον έδενε με την τράπεζα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2026.

Ο τελευταίος ανασχηματισμός αναδεικνύει τον Rohrbaugh, τον πιο πρόσφατο συν-επικεφαλής της εμπορικής δραστηριότητας της JPMorgan, ως έναν από τους κορυφαίους υποψηφίους για να αναλάβει τελικά τη διοίκηση από τον Dimon, μαζί με τις Piepszak και Lake

«Η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσει τη διοικητική της δομή ενισχύοντας τον πάγκο της και ευθυγραμμίζοντας περαιτέρω τις δραστηριότητές της που έχουν σημαντικές γειτονιές καθώς συγκεντρώνει τις μεγάλες της μονάδες χονδρικής», δήλωσε ο Jason Goldberg, αναλυτής της Barclays.

Η JPMorgan ανέφερε κέρδη ρεκόρ σχεδόν 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, καθιστώντας την σημαντικά πιο κερδοφόρα από τους ομολόγους της.

Ο Dimon προώθησε τον Viswas Raghavan ως μοναδικό επικεφαλής της παγκόσμιας επενδυτικής τραπεζικής. Ο πρώην συνεπικεφαλής του Τζιμ Κέισι θα αναλάβει έναν απροσδιόριστο νέο ρόλο στην JPMorgan.

Ο Dimon είπε επίσης ότι ο Τάκης Γεωργακόπουλος θα συνεχίσει να ηγείται της παγκόσμιας δραστηριότητας πληρωμών της JPMorgan, ενώ η Mary Erdoes θα παραμείνει διευθύνουσα σύμβουλος της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της τράπεζας.

Διαβάστε ακόμη: