Να προχωρήσουν στην αγορά ελληνικών ομολόγων 7ετούς διάρκειας, προτρέπει τους επενδυτές η JP Morgan, με όχημα τις επικείμενες αναβαθμίσεις αλλά και τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στην τελευταία της έκθεση με τίτλο «Euro cash, συστήνει long θέσεις στα ελληνικά 7ετή ομόλογα έναντι των πορτογαλικών, επικαλούμενη της επικείμενες αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης εντός του 2021.  Η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα ωστόσο, δεν αναμένεται πριν το 2022.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αναμένουν από το ελληνικό δημόσιο την έκδοση ομολόγων περίπου 8-12 δισ. ευρώ το 2021, για τη χρηματοδότηση ομολόγων με χαμηλότερες αποδόσεις και μείωση του χρέους προς τον επίσημο τομέα. Η ΕΚΤ θα αγοράσει περίπου 10 δισ. ευρώ περισσότερα ελληνικά ομόλογα από αυτά που θα εκδοθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan.  Άμεσα αναμένεται και η έκδοση του νέου 30ετούς ομολόγου.

Όσον αφορά το ΑΕΠ, η JP Morgan αναμένει ανάπτυξη με ρυθμό 5% το 2021, δημοσιονομικό έλλειμμα στο 6,3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 201%.