Η πρώην πορνοστάρ Jenna Jameson δεν μπορεί να περπατήσει και αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο καθώς διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré.

«Έχω να κάνω με ένα μικρό σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Barré, οπότε το αντιμετωπίζω», είπε σε ένα σύντομο βίντεο που ανέβασε στο Instagram. «Και ήθελα απλώς να σας ενημερώσω ότι βλέπω όλα τα μηνύματά σας και το εκτιμώ τόσο πολύ».

Το Σαββατοκύριακο, o σύντροφος της Τζένα Τζέιμσον, Lior Bitton αποκάλυψε μέσω Instagram ότι η σύντροφός του βρισκόταν στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε εξετάσεις μετά «από πολύ εμετό» και αφού «δεν ένιωθε τόσο καλά» τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μια αξονική, τελικά, δεν αποκάλυψε τίποτα και η Τζένα Τζέιμσον επέστρεψε σπίτι. Όμως, σύμφωνα με τον Bitton, η κατάσταση χειροτέρεψε.

«Μετά γύρισε σπίτι και δεν μπορούσε να αντέξει τον εαυτό της», είπε ο Bitton σε ένα βίντεο το Σάββατο. «Οι μύες της στα πόδια της ήταν πολύ αδύναμοι. Έτσι, δεν μπορούσε να πάει ούτε μέχρι το μπάνιο. Έπεσε στο δρόμο της επιστροφής ή στο μπάνιο και έπρεπε να τη σηκώσω και να τη μεταφέρω στο κρεβάτι. Μέσα σε δύο μέρες, τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά, τα πόδια της άρχισαν να μην την κρατούν, δεν μπορούσε να περπατήσει».

Τότε, ο σύζυγός της μετέφερε τη Jameson και πάλι στο νοσοκομείοο όπου έγιναν περισσότερες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από το σύνδρομο Guillain-Barré.

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré από το οποίο πάσχει η Jenna Jameson;

Σύμφωνα με το CDC, το σύνδρομο Guillain-Barré είναι μια «σπάνια, αυτοάνοση διαταραχή στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου καταστρέφει τα νεύρα, προκαλώντας μυϊκή αδυναμία και μερικές φορές παράλυση».

Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από εβδομάδες έως αρκετά χρόνια. Οι περισσότερα αναρρώνουν πλήρως, αλλά μερικοί έχουν μόνιμη νευρική βλάβη.

Τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου είναι μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και πόνος, είτε μόνα είτε σε συνδυασμό.

Σύνδρομο Guillain-Barre: Τι είναι, από τι προκαλείται – Πώς αντιμετωπίζεται

Τη Δευτέρα, η Jameson δημοσίευσε ένα βίντεο που επιβεβαίωσε τη διάγνωσή της, ευχαριστώντας τους θαυμαστές για τις ευχές τους ενώ στην συνέχεια έγραψε: «Δεν εμβολιάστηκα με κανένα εμβόλιο. Αυτό ΔΕΝ είναι αντίδραση από κάποιο εμβόλιο. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας». Η πρώην πορνοστάρ με παλαιότερες αναρτήσεις της στο Instagram είχε υποστηρίξει τις αντιεμβολιαστικές της απόψεις.