Το νέο Jeep Grand Cherokee δεν είναι και τόσο… Grand, καθώς κάτι του λείπει. Τι είναι αυτό;

Η τρίτη σειρά καθισμάτων, την οποία διαθέτει το μεγαλύτερο και πρακτικότερο Grand Cherokee L. Άρα το νέο Grand Cherokee είναι πενταθέσιο, ενώ το μεταξόνιό του είναι μικρότερο και διαμορφώνεται στα 2.964 χλστ. Εξωτερικά και εσωτερικά, το Grand Cherokee είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τον επταθέσιο μεγάλο του αδελφό.

Ωστόσο, έχει κάτι που στερείται το Grand Cherokee L. Για πρώτη φορά, λοιπόν, το εμπορικότερο μοντέλο της Jeep θα προσφέρεται με plug-in υβριδική έκδοση, ονόματι 4xe. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι στην πρίζα έχουν ήδη μπει, με αντίστοιχη τεχνολογία, τα υπόλοιπα SUV της Jeep, τα Renegade, Compass και Wrangler.

Στα πλάνα της Jeep είναι έως το 2025 να προσφέρει εκδόσεις μηδενικών ρύπων για όλα τα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένων και των plug-in υβριδικών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το νέο Grand Cherokee 4xe έχει συνολική θεωρητική αυτονομία 708 χλμ., εκ των οποίων τα 40 χλμ. θα μπορεί να τα διανύσει χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, επομένως αθόρυβα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Φυσικά θα πρέπει να έχει προηγηθεί γέμισμα του ρεζερβουάρ βενζίνης και πλήρης φόρτιση της μπαταρίας του.

Σημειώστε ότι η μπαταρία έχει χωρητικότητα 17 kWh. Το σύνολο αποτελείται από τετρακύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες με τους οποίους επιτυγχάνεται ηλεκτρική τετρακίνηση. Συνδυαστικά το νέο Grand Cherokee 4xe παράγει 380 ίππους και 637 Nm ροπής.

Για όσους τώρα δεν θέλουν να μπλέξουν με καλώδια το νέο Grand Cherokee μπορεί να τροφοδοτηθεί από τον V6 Pentastar κινητήρα των 3.6 λίτρων με ισχύ 294 ίππους και από το μεγαλύτερο V8 Hemi 5.7 λίτρων, απόδοσης 362 ίππων. Αμφότεροι θα συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης.

Τέλος, η πιο σκληροτράχηλη Trailhawk έκδοση, χάρη στην αερανάρτηση, θα μπορεί να προσφέρει απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έως 287 χλστ.