Για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις «δηλώνει» έτοιμο το νέο Jeep Grand Cherokee L, το οποίο πήρε «αύξηση» σε κάθε επίπεδο. Ξεκινάμε λοιπόν με τις σεβαστές εξωτερικές του διαστάσεις, οι οποίες σε μήκος, πλάτος και ύψος ανέρχονται στα 5.204 χλστ., 1.963 χλστ. και 1.816 χλστ. αντίστοιχα. Το εμπρός του τμήμα τώρα έχει επηρεαστεί σχεδιαστικά από το Grand Wagoneer Concept, ενώ ξεχωρίζουν οι λεπτοί οριζόντιοι προβολείς και η χαρακτηριστική μάσκα της Jeep με τις επτά κάθετες γρίλιες.

Ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση (Laredo, Limited, Overland και Summit) στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα μπορούν να τοποθετηθούν Led φώτα ημέρας. Παρατηρήστε επίσης τα στενόμακρα τεχνολογίας Led πίσω φωτιστικά σώματα και τις ζάντες των 18 ή 20 ιντσών.

Μεγαλύτερες επεμβάσεις έχει κάνει η Jeep στο εσωτερικό του νέου Grand Cherokee L, καθώς έχει αλλάξει η κεντρική κονσόλα φιλοξενώντας οθόνη αφής 8,4 ή 10,1 ιντσών για την υποστήριξη του συστήματος πολυμέσων U Connect 5, το οποίο είναι συμβατό με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple Car Play και Android Auto για τα smartphones. Στάνταρ είναι ο διαμορφώσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος διαθέτει οθόνη 10,3 ιντσών προβάλλοντας πληθώρα πληροφοριών.

Σημείο αναφοράς όμως στο εσωτερικό του νέου Grand Cherokee L αποτελεί η τρίτη σειρά καθισμάτων, το μεταξόνιο που αγγίζει τα 3.091 χλστ. και ο χώρος αποσκευών που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2.395 λίτρα.

H γκάμα κινητήρων του νέου Grand Cherokee L περιλαμβάνει τον V6 Pentastar των 3.6 λίτρων, απόδοσης 294 ίππων και τον V8 Hemi των 5.7 λίτρων με ισχύ 362 ίππων, ενώ στάνταρ είναι το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, το οποίο προαιρετικά μπορεί να μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση Quadra-Lift του νέου Grand Cherokee L αυξομειώνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Υπό νορμάλ συνθήκες η απόσταση βρίσκεται στα 210 χλστ., στο πρόγραμμα Off-Road και Off-Road 2 αυξάνεται κατά 40 χλστ. και 60 χλστ. αντίστοιχα, ενώ στο Aero μειώνεται κατά 20 χλστ.