Η Ivory Aquino εισέρχεται στον κόσμο του «Batgirl» και αναλαμβάνει να δώσει μορφή στην Alysia Yeoh, όπου θα αντιπροσωπεύει την πρώτη transgender χαρακτήρα στο DCEU.

Σύμφωνα με το Variety, τόσο η ηθοποιός, όσο και η χαρακτήρας της είναι trans. Στα κόμικς, η Yeoh είναι μπαρτέντερ και καλύτερη φίλη της Barbara Gordon/Batgirl και έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο «Batgirl Vol. 4 #1» (2011).

Ivory Aquino: Θα υποδυθεί τον πρώτο trans χαρακτήρα σε ταινία της DC

Τον ρόλο της «Batgirl» αναλαμβάνει η Leslie Grace, ενώ πλάι της θα βρεθούν οι J.K. Simmons ως James Gordon και Michael Keaton ως Batman. Ο Brendan Fraser θα γίνει ο κακός Garfield Lynns/Firefly και ο Jacob Scipio θα ενσαρκώνει έναν άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο.

Το «Batgirl» ανακοινώθηκε αρχικά το 2017. Τα σκηνοθετικά ηνία έχουν αναλάβει οι Adil El Arbit και Bilall Fallah και το σενάριο έχει γραφτεί από την Christina Hodson. Η ταινία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο HBO Max μέσα στο 2022. Την ίδια χρονιά λέγεται ότι θα φτάσει και στην χώρα μας η εν λόγω συνδρομητική υπηρεσία.

Ivory Aquino: Θα υποδυθεί τον πρώτο trans χαρακτήρα σε ταινία της DC

Η πρόσληψη της Aquino είναι ένα ακόμα βήμα μπροστά στην αντιπροσώπευση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον υπερηρωικό κόσμο. Στο παρελθόν το «Supergirl» εισήγαγε την πρώτη trans υπερηρωϊδα – την Nicole Maines στον ρόλο της Dreamer, η τηλεοπτική Batwoman είναι λεσβία και ενσαρκώθηκε από τις Ruby Rose και Javicia Leslie που ανήκουν στην κοινότητα, ενώ στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, ο Loki αποκαλύφθηκε ότι είναι bisexual στην σειρά του και ο Phastos έγινε ο πρώτος γκέι υπερήρωας του MCU στο «Eternals» (2021).