Τις επόμενες ώρες θα ανοίξει η διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera» που τονίζει πως το περιεχόμενό της ενδέχεται να ανακοινωθεί μετά τις 17:30, ώρα Ιταλίας.

Η εφημερίδα La Repubblica ερεύνησε και ανέλυσε την κληρονομιά του. Σύμφωνα με αυτή, αποτελείται από μετοχές εισηγμένες στο χρηματιστήριο που σε τιμές αγοράς προσεγγίζουν τα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ, στην οποία προστίθεται κι ένα δίκτυο άλλων εταιρειών που περιλαμβάνει βίλες και άλλα ακίνητα, την ποδοσφαιρική ομάδα της Μόντσα στη Serie A, μια σειρά οικονομικών επενδύσεων σε ψηφιακές εταιρείες, έναν στόλο τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου κ.α..

Σημειώνεται πως η κληρονομιά περικλείεται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της εταιρείας Fininvest και σε διάφορες γνωστές οικογενειακές κατοικίες που μαζί με άλλα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία (βάρκες, ιστιοφόρα και διάφορα έργα τέχνης) υπό τον έλεγχο της εταιρείας Idra, φτάνουν την αξία των 425 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, προστίθενται σε αυτά, οι Mediaset (Mfe-MediaForEurope, μετά τη μετακόμισή της στο Άμστερνταμ), Banca Mediolanum και ο εκδοτικός οίκος Mondadori.

Επομέμως, στο σύνολο τα περιουσιακά στοιχεία του Μπερλουσκόνι υπερβαίνουν τα 3,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα, πάντως, με την Corriere della Sera, δεν αποκλείεται ο Καβαλιέρε να έχει σχεδιάσει τη δομή του ομίλου κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, Μαρίνα και Πιερ Σίλβιο, να μπορούν να διατηρήσουν τη διοίκηση της Mondadori και της Mfe, αντίστοιχα, καθώς και μια λειτουργική λαβή στη μητρική εταιρεία Fininvest, σκεπτόμενος βέβαια και τα άλλα τρία παιδιά, Μπάρμπαρα, Λουίτζι και Ελεονόρα. Αυτό, όμως, συνεπάγεται και μια ριζική αλλαγή και στη μετοχική δομή της εταιρείας.

Μπερλουσκόνι: Γιατί καθυστερεί η δημοσίευση της διαθήκης του

Διαβάστε ακόμη: