Η Τζόρτζια Μελόνι γνωστοποίησε διά στόματος Τζανκάρλο Τζορτζέτι την πρόθεση για εκ νέου αναβολή της υποχρέωσης επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών διατύπωσε την πρόθεση να αναβάλλει την επικύρωση, αναφέροντας ότι «γνωρίζουμε πως η χώρα μας έχει αναλάβει την υποχρέωση και ότι –έως τώρα– όλες οι άλλες χώρες προχώρησαν στην επικύρωση. Αλλά, υπό το φως των στοιχείων που ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, προκύπτει η ανάγκη, πριν ληφθεί η απόφαση επικύρωσης ή μη, να υπάρξει μία ευρεία συζήτηση στο κοινοβούλιο», μιλώντας στη Βουλή της Ρώμης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την εν λόγω πρόθεση, επεσήμανε ότι «πρόκειται για έναν θεσμό που τελεί υπό κρίση και ο οποίος, προς το παρόν, βρίσκεται σε αναζήτηση έμπνευσης», ενώ, αποδίδει τον σκεπτικισμό απέναντι στο θεσμό εν μέρει και σε δική του ευθύνη.

Η ανωτέρω πολιτική κατεύθυνση είναι αποτέλεσμα των αντικρουόμενων αντιλήψεων που υφίστανται στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι. Από τη μία πλευρά, η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάσσεται υπέρ της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ, από την άλλη, η ακροδεξιά τάση του κυβερνητικού συνασπισμού που απαρτίζεται από τη «Λέγκα» και τα «Αδέλφια της Ιταλίας» διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις.

Διαβάστε ακόμη: